La XIII Fira de Comerç de Pego deixa bon sabor de boca als establiments participants

La majoria es van mostrar satisfets del canvi d’ubicació perquè és un espai més obert que permet una millor combinació amb les activitats previstes, tot i que són conscients que duu aparellat un alt risc pels capritxos del cel. En esta ocasió, la climatologia va acompanyar d’allò més. El públic present també va aprovar els canvis.

p_20161022_112717

Dissabte 22 d’octubre va tenir lloc al Pla de la Font de Pego la jornada que la XIII Fira de Comerç de Pego dedicava als comerços i professionals. Cap a les 11 del matí s’inaugurava esta cita anual amb la presència de l’alcalde, Enrique Moll, la regidora delegada de Creama i Comerç, Rosa Maria Ferrer i la resta de regidors i regidores de l’equip de govern. Van estar acompanyats de la gerent de Creama, Rosario Donderis, la Sotssecretària de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Conxa del Ruste, el portaveu dels socialistes a la Diputació d’Alacant, José Chulvi i del regidor de Comerç d’Ondara, José Ramiro. Tots ells i elles van visitar tots i cadascun dels estands exposats en la Fira de Comerç que enguany duia com a lema ‘Celebrem Pego’.

«La importància de les fires de comerç és que mobilitzen el comerç, també permeten que les associacions de comerciants i les administracions treballem juntes per a mobilitzar el teixit econòmic i fer que la gent isca al carrer», afirmava la gerent de Creama, Rosario Donderis després de passejar per tota la fira. Això li permetia valorar molt positivament el canvi de format de la Fira. Destacava Donderis que «tot gira al voltant d’un tema i els comerços han tret el millor relacionat amb eixa temàtica» el que, combinat amb l’aire lliure, «permet que la gent puga visitar la fira i vore l’oferta que tenen el comerços». p_20161022_113459

El portaveu dels socialistes a la Diputació d’Alacant i també alcalde de Xàbia, José Chulvi, hi posava l’accent en «la importància fonamental» que tenen les fires de comerç perquè «donen a conèixer el comerç i tota una activitat econòmica important per a un poble com Pego o com els de la Marina Alta», al que se suma que les fires de comerç «fan veure que estem en un poble viu, ja que el comerç és vida per als centres dels pobles» i això s’ha de ressaltar perquè «vivim en un entorn mediterrani en què hem de viure al carrer, disfrutar de les places, dels nostres carrers i també del nostre comerç», afirmava Chulvi.

Explicava el diputat provincial que la Diputació treu «una sèrie de línies de subvenció que recolzen este tipus de fires», tot i que apuntava José Chulvi «des del grup socialista ens agradaria que s’ampliara eixa línia d’ajudes perquè pensem que és un sector econòmic importantíssim i sobretot perquè dóna molt de sentit a l’estructura de poble».

A primeres hores del matí la regidora de Comerç i Creama, Rosa Maria Ferrer apuntava que «la gent està rebent [els canvis a la fira] de manera positiva», sobretot perquè el sorteig que va proposar l’Associació de Comerç i Professionals de Pego comportava passar per tots i cadascun dels establiments exposats per a poder entrar en el sorteig. El premiats d’eixe sorteig de la Fira de Comerç han estat Rosana Cots i Luís Pons.

Ressaltava Rosa Maria Ferrer el bon temps que va eixir dissabte, amb el sol tímid, però persistent i una temperatura molt càlida per ser tardor.

p1290240p_20161022_190303De vesprada, al voltant de les 19.15 hores, al centre del Pla de la Font l’expectació era màxima, ja que allí s’anava a produir l’activitat més destacada de tota la jornada, una boda organitzada per Jake Go Studio amb tots els ingredients perquè hi hagués de tot.

Ràdio Pego preguntava a tots i cadascun dels professionals amb estands a la Fira de Comerç local i detectava que, els professionals són conscients que la gent sol ser reticent als canvis, però la percepció, en general, va estar positiva. Entre allò més valorat pels comerços, el fet que enguany la Fira s’haja celebrat a l’aire lliure, tot i el risc que suposa perquè el temps no té amo. Esta nova ubicació els ha permès, a més, «participar dels actes programats i de tot el que s’ha celebrat a la Fira […] i no quedar-se a l’interior i aliens a allò que es duia a terme a l’exterior, com abans». Una fira «amena, de 10», asseguraven. També destacaven que «es veia més ambient». Alhora apuntaven l’encert en el canvi d’època, tot i que en esta qüestió hi ha diversitat d’opinions. 

p_20161022_200636p_20161022_200554Una altra qüestió que es va ressaltar va ser que enguany només es muntava un dia i es vivia com a positiu, tot i que alhora s’apuntava a un dels reptes a aconseguir en els propers anys, penetrar en la gent de fora de la població perquè també visite la Fira de Comerç de Pego. Una altre punt a revisar per a futures convocatòries, si la propera fira de comerç es fa temàtica o es deixa lliure, el que permetria, segons apuntava algun professional, incloure més sectors que enguany no han participat perquè els seus serveis o productes no hi tenien cabuda en una celebració.


La Presidenta de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego, Victòria Pastor, agraïa als comerços participants el treball realitzat perquè durant el dissabte van «mostrar el que som, el que tenim i el que podem fer per la gent que està al nostre poble».

p_20161022_184827
I el públic? Que opina del dissabte de Fira a Pego? En general agraïxen el canvi de data, l’avançament a finals d’octubre perquè no fa tan de fred com a desembre i acompanya a eixir de casa, alhora que, en termes generals, s’ha rebut molt positivament que siga en un espai obert perquè dóna una sensació d’amplitud i lluminositat. També apuntava algú que, davant l’esforç de l’organització i els comerços, la gent de Pego hauria d’eixir i donar un major suport a la Fira.


La regidora de Creama i Comerç, Rosa Maria Ferrer es mostrava satisfeta del primer dia de Fira i assegurava que havia anat la jornada fins i tot «millor del que esperaven» i hi destacava la gran expectació que ha suscitat la celebració de la boda en directe.

6351 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!