La Vall d’Ebo, camina per la prehistòria

A partir d’una ruta cultural a l’abric de les Torrudanes i un taller de pintures rupestres. Esta activitat es realitzarà un cap de setmana al mes durant tot l’any.
La importància de les pintures rupestres, tant abundats a la Marina Alta i a l’arc mediterrani en general va dur a que el concepte d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, que engloba 757 jaciments de pintures rupestres catalogades per la UNESCO, fora declarat com a Patrimoni de la Humanitat el 1998. Aquest patrimoni està dividit en tres importants àrees: la zona de la serra d’Aitana (província d’Alacant), el massís del Caroig (província de València) i la comarca de Los Vélez (província d’Almeria). És el conjunt de jaciments d’art rupestre més gran d’Europa.

Al programa de Ràdio Pego ‘A tir de pedra’ les pintures rupestres del nostre voltant han aparegut reiterades vegades i és que, les coves i abrics que les guarden, són abundants. En este cas ens aturem a la Vall d’Ebo perquè des d’allí proposen caminar per la prehistòria amb les pintures rupestres de fons.

L’activitat que oferixen és una ruta cultural per l’abric de les Torrudanes, situat en altura, el que permetrà els participants contemplar una vista privilegiada de la vall. L’observació directa de l’emprempta dels nostres avantpassats es completarà amb un taller de pintures rupestres. La jornada de dissabte començarà a les 10.30 h., visitant l’exposició d’art rupestre del museu de la Vall d’Ebo. El diumenge la gent interessada podrà visitar la cova del Rull, una altra meravella de la natura.
Esta activitat es durà a terme un cap de setmana al mes durant tot l’any. S’estrena el cap de setmana del 16-17 de febrer. La resta de dates: 30-31 març, 27-28 abril, 25-26 maig, 22-23 juny, 28-29 setembre, 19-20 octubre, 23-24 novembre i 14-15 desembre.

Les persones interessades en obtenir més informació sobre esta proposta que arriba des de la Vall d’Ebo (preus, dies, etc.) poden consultar la pàgina web de la Tourist Info de Pego i Les Valls, www.pegoilesvalls.es
711 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!