La Vall de Gallinera declarada «zona catastròfica» per la Diputació d’Alacant

Pels efectes negatius que van produir les intenses pluges i el fort vent de l’últim temporal que vam viure. L’alcalde de la Vall de Gallinera, Toni Pardo, es va reunir dilluns passat amb el president de la Diputació d’Alacant per a demanar assessorament i ajudes per reparar els camins que han quedat malmesos pel temporal, atenent que en breu començarà la temporada de la cirera.

16105522_1392274334149941_1721944605839154061_nA Benissili, a la Vall de Gallinera, del 17 al 23 de gener de 2017, es van acumular 482,9 litres per metre quadrat, segons les dades facilitades per la xarxa AVAMET. Una xifra a la que hauríem de sumar el fort vent que durant el passat temporal va acompanyar la intensa pluja. Les conseqüències d’eixe temporal a la costa són ben conegudes perquè, entre d’altres, han afectat cases de pegolins i pegolines i perquè hem vist imatges colpidores de com va afectar el temporal de mar les platges que coneixem. No obstant això, l’interior també va patir a danys importants a conseqüència d’eixe temporal.

013017 visita alcalde de Vall de GallineraAixò és el que va dur a l’alcalde de la Vall de Gallinera, Toni Pardo, a viatjar fins al Palau Provincial de la Diputació d’Alacant per a entrevistar-se amb el president de l’administració provincial, César Sánchez. Tots dos van analitzar la situació del municipi que ha estat declarat «zona catastròfica» per la Diputació degut a què, en paraules de l’alcalde, «està tot destrossat», tant cultius com camins.

15578827_1365935746783800_284197851182526598_nLes pluges van afectar especialment a camins com el del Mirador del Xap, que connecta la Vall de Gallinera amb la Vall d’Alcalà i la Vall d’Ebo, i el Camí Fondo. Però molts altres camins també presenten un estat poc aconsellable per a transitar per ell. I, atenent que en uns mesos començarà la temporada de la cirera, l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, ha demanat assessorament i ajuda a la Diputació d’Alacant per a intentar agilitzar la reparació de l’entramat de camins rurals per on necessitaran passar vehicles pesats a la primavera.

Toni Pardo va anar preparat per poder avançar la feina dels tècnics de la Diputació ja que va aportar una memòria valorada dels danys detectats fins ara «perquè el consistori ja està treballant en això». Pardo va manifestar, a l’eixida de la reunió amb el president de la Diputació, que li havien comunicat que «la cosa anirà prou ràpida».

De fet, des de la Diputació han assegurat que esta mateixa setmana es desplaçarà fins a la Vall de Gallinera un tècnic de l’administració provincial per a recopilar un llistat amb els danys provocats per les pluges. D’altra banda, César Sánchez, va mostrar la predisposició a solucionar amb la major celeritat possible la situació de la Vall de Gallinera.

 

2037 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!