El gater Pere Vicalet, nou director de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV

El compositor de Gata va ser guardonat recentment en els Premis Talent Jove CV, que organitzen Bancaixa i Levante-EMV. Format a Budapest i València, és Catedràtic en el Conservatori Superior de Música de València, a més de compositor, director i artista digital.

Pere VicaletPedro Vicente Caselles Mulet, conegut artísticament com Pere Vicalet, ha sigut seleccionat com a nou director titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a la temporada 2017. Pere Vicalet substituirà Pablo Marqués Mestre, que va ser el triat per a ocupar este càrrec en 2016.

Nascut a Gata de Gorgos (Alacant), és Catedràtic en el Conservatori Superior de Música de València a més de director, compositor i artista digital. Pere Vicalet va abandonar la carrera d’Enginyeria Industrial per a estudiar Direcció de Cor, Direcció de Banda, Direcció d’Orquestra i Composició, on va obtindre el premi final de carrera. Format a Budapest (Franz Liszt) i València (CSMVJR), ha cursat Magisteri Musical en la Universitat de València, ha realitzat el Màster en Música de la Universitat Politècnica de València i s’ha format com a artista digital en diferents contextos.

10363907_690657687660735_8703416835944815855_nEn la seua faceta professional, a més d’haver dirigit nombroses corporacions a Espanya, Itàlia i Hongria, destaca que el passat 16 de desembre es va estrenar com a director en el Palau Reina Sofia de València amb l’òpera “La Mare dels Peixos”. Es tracta d’un projecte que va comptar amb el suport de Culturarts, la Fundació Nina Carasso i la FSMCV, en el que per primera vegada Pere Vicalet va dirigir una òpera amb electrònica. D’altra banda, també va dirigir el CIM L’Harmònica de Buñol en el concert d’Any Nou com a director invitat.

A més, en l’àmbit tecnològic ha desenrotllat el programari “All in one: Kivimulij” (programa pioner en la sincronització d’àudio, llums i vídeo per mitjà de sensors) i ha impartit conferències en Congressos de Música Electrònica, en la Universitat d’Alcoi i Gandia i en les Jornades Playlab de videojocs.

Pel que es referix als seus guardons, amb tan sols 25 anys va ser reconegut com a director i va rebre la “Batuta d’honor”. Com a compositor ha sigut premiat amb el “Juan Bautista Menges” i “València Crega”. A més, va ser guardonat en l’última edició dels Premis Talent Jove CV en la secció de cultura.

En l’últim any ha realitzat concerts com a director en agrupacions com la Societat Filharmònica Borrianenca, la Va unir musical de Xeraco, l’Agrupació Musical “El Treball” de Xixona o la Banda Foment Musical de Navarrés, entre altres. Pròximament dirigirà el Cor de Cambra de Riga (Letònia) i el Cor “Ars Nova” de Xàbia (Alacant).

 

1708 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!