La Vall de Gallinera celebra aquest cap de setmana el seu I Aplec de Dones

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera, amb la col·laboració de l’associació local de Dones de la Foradà, ha organitzat unes jornades feministes i rurals que se celebraran aquest cap de setmana, sota el títol de I Aplec de Dones de la Vall de Gallinera.

Aquestes jornades són obertes al públic general, i tenen com a finalitat obrir debats, espais i reflexions sobre tot allò que travessa a les dones i, en concret, a aquelles dones que habiten les zones rurals, com són els vuit pobles que conformen la Vall de Gallinera.

L’aplec comptarà amb ponents reconegudes arreu de la Comunitat Valenciana, qui exposaran, durant aquest últim cap de setmana de febrer, diversos treballs, investigacions, reflexions i qüestions de rellevància per a la població general i, en concret, les dones que viuen a l’entorn rural.

Les activitats programades començaran divendres, dia 25, amb la presentació de les jornades i la projecció del documental “Campiones sense límits” de la directora Paqui Mendez, seguit de la taula redona “Dones i esports al món rural” amb la participació de Paqui Rodríguez, atleta de Pedreguer, Anna García, ciclista de Benifallim i Sara Gimena, triatleta d’Ondara.

La jornada del dissabte 26 de febrer, estarà dividida en diverses xerrades sobre investigacions i projectes que inclouen la memòria oral de les dones en l’àmbit rural, tot i que esdevenen treballs ben diferents.

El matí començarà amb Raquel Ferrero i Clara Colomina, investigadores de l’Etnomuseu, amb “Fadrines. El procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana”. Seguidament, Irene Martín, de Vidales i Ortiz, parlarà de la seua última publicació “Bruixes, beates i dones amb gràcia” – El paper de les dones en la medicina popular al municipi de Pedreguer. A continuació, Lorena Escandell i Carbonell explicarà el projecte “Relats d’Agüeles”: un espai de reflexió, (cre)acció i resistència col·lectiva.

El dissabte conclourà amb l’actuació teatral performativa de “Surrender”, a càrrec de la companyia Ruido Rosa.

El diumenge dia 27, el programa permetrà conèixer diferents punts de vista del present i futur de les dones a l’àmbit rural. Per a començar, es comptarà amb la presència de Neus Albertos Meri, qui parlarà de “Les possibilitats laborals de les dones des de la ruralitat”. Després, el matí continuarà amb Marina Requena Mora, amb la xerrada “Dones i de poble, dues vegades rebels”.

En finalitzar, tindrà lloc el taller: “La batucada com a ferramenta de lluita per la igualtat”, a càrrec de la batucada “Tiakatú”, grup que conclourà les activitats de la programació amb una actuació musical.

Per a concloure la jornada, hi haurà un dinar popular amb l’associació de Dones de la Foradà en el qual, bé podrà portar-se dinar de cabasset, o encomanar-lo a la mateixa agrupació. Les inscripcions es fan reomplint aquest formulari. Més informació: www.lavalldegallinera.org. Telèfon 722581126 o correu electrònic turisme@valldegallinera.es.

760 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!