La V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ incorporarà picades sense gluten

L’objectiu és que el major nombre de gent puga gaudir de la Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’. És per això que, si no tots la majoria d’establiments presents, comptaran almenys amb una tapa sense gluten o que es puga demanar que es servisca sense gluten. També tindran cervesa sense gluten distribuïda per San Miguel. La Fira de la Tapa s’inaugura divendres 18 de maig a les 19h. Dissabte 19 estarà oberta de 12 a 16h i de 19 a 00h. Diumenge 20 de maig l’horari d’obertura serà de 12 a 16h.

‘Pego també tapeja’ arriba a la seua cinquena edició i ho fa amb novetats, segons avançava la regidora de Creama, Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Rosa Mari Ferrer, durant la presentació d’este esdeveniment gastronòmic que reunix, al Passeig Cervantes, milers de pegolins i pegolines i veïns i veïnes d’altres localitats. Desitjava Ferrer, que esta nova edició de la Fira de la Tapa «conserve l’èxit de les anteriors edicions».

El mecanisme de la V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ és el mateix que els altres anys. Cada establiment participant, enguany en són cinc, dos menys que en edicions anteriors, oferirà tres tapes a elegir. En cada estand hi haurà informació sobre al·lèrgens i, indicava la propietària del Moss de Pego, Mónica Miralles que «juguem sempre amb alguna tapa que no tinga gluten» per a poder arribar al major nombre de persones possible. Confiava Mónica que, esta nova edició, tinga «l’èxit que hem tingut estos anys enrere».

Esta idea la reforçava Marcos González remarcant que «farem tapes per a tots els públics, sobretot per als celíacs» i és que afirmava que «si no tots, quasi tots els restauradors tindrem tapes sense gluten» i especificava que «hi haurà tapes que per alguns clients portaran gluten i per a d’altres no». Així, les persones que indiquen que són celíaques «se’ls farà la tapa a postes per a elles, perquè puguen gaudir igual que la resta de la fira de la tapa». També indicava Marcos González que els establiments també disposaran de cervesa sense gluten.

Fernando Riera, d’El Vent de Llevant, apuntava que, en esta nova cita de la Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ pretenen «superar-se perquè la gent estiga contenta».

Un dels moments estrella de ‘Pego també tapeja’ és quan es dóna a conèixer la resolució del jurat del Concurs a la tapa més innovadora i a la millor presentada. Això serà divendres de vesprada, poc després d’haver-se inaugurat la V Fira de la Tapa de Pego. Seguint els passos d’altres anys, en esta nova edició el preu de la tapa es manté en 1.5€ i el de la beguda en un 1€. Els tiquets es vendran en una taquilla única que estarà al final del Passeig Cervantes, recordava l’agent de desenvolupament local de Creama Pego, Alicia Carbonell.

Desvelaven l’ADL de Creama Pego i la regidora de l’àrea, Alicia Carbonell i Rosa Maria Ferrer, les novetats d’esta V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’. Es tracta d’activitats complementàries com són l’actuació de la Xaranga Garanxa dissabte de vesprada. Dissabte de matí, hi haurà classe de ball a càrrec d’Eva Morera. A més, divendres de vesprada i dissabte de matí hi haurà activitats destinades exclusivament a xiquets i xiquetes.

Agraïen la participació de les persones que han concursat per a la tria del cartell anunciador de la Fira de la Tapa que enguany ha estat obra de Mar Folqués Devesa, qui podrà gaudir de les tapes de tots els establiments participants.

La V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ s’inaugurarà divendres 18 de maig a les 19h i estarà activa fins la mitjanit. Dissabte 19 obrirà de 12 a 16h i de 19 a 00h. Diumenge 20 l’horari d’obertura serà de 12 a 16h.

José Dominguis, propietari de Zorrilla Restaurant confiava que, tot i ser tres establiments menys esta V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’, «a vore si els cinc que quedem ho fem prou bé per a què la gent s’anime a vindre» perquè el que «meneja és la gent. És la gent la que fa que les coses funcionen» i, concloïa que «nosaltres ho fem per ells».

Ràdio Pego aprofitava l’avinentesa per a conèixer la valoració dels representants de l’hostaleria sobre la Setmana de l’arròs. Mónica Miralles apuntava que, potser és perquè ja fa anys que es fa però el cert és que «ha sigut un dels millors anys. S’ha vist el poble ple. Els bars estaven plens, ja no només el cap de setmana, sinó també entre setmana». De fet la nota que li posava era de «10».

Fernando Riera explicava que, tot i que no té un menjador visible des del carrer, enguany el cap de setmana «no en vaig fer prou», indicant l’èxit de públic.

José Dominguis coincidia en assenyalar que «la gent respon» i també destacava que «també ve molta gent de fora» i subratllava que els caps de setmana han estat els més forts de faena.

Concloïa la regidora de Creama i Promoció Econòmica, Rosa Mari Ferrer que, «si ells [referint-se als restauradors i les restauradores] no estigueren contents no seguiríem fent-ho», fent referència tant a la Setmana de l’arròs com a la Fira de la Tapa, però especialment a esta última que és la més propera en el calendari. Afirmava que «tots saben ja com ha de ser, quines són les normes. Ho tenen superassumit. Estan contents, tots treballem a gust i, al final, és el resultat d’això el que fa que, al final, la Fira siga un èxit».

 

 

2298 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!