La Universitat de València incorpora La Vall de Gallinera a l’obra ‘Paisatges Turístics Valencians’

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha estat l’encarregat de presentar les noves incorporacions i ha ressaltat que l’objectiu de Turisme «és consagrar la imatge del paisatge per a reconvertir la idea de turisme». La Marina Alta està molt ben representada a 'Paisatges Turístics Valencians: valuosos i valorats'. Entre els paisatges que inclou està La Marjal de Pego-Oliva.

paisatges turístics 2L'obra 'Paisatges Turístics Valencians', que es pot consultar al web del mateix nom, presenta una selecció del que es consideren paisatges representatius de la Comunitat Valenciana. Es tracta de paisatges valencians, alacantins i castellonencs que són valuosos i que es vol que estiguen valorats. És per això que el projecte identifica el valor d'estos paisatges des de la perspectiva turística a partir del seu caràcter i de les seues singularitats, per a convertir-los en motiu d'inspiració de recursos i productes turístics.

023_MarjalPegoOliva_aerea
Foto aèria de la Marjal de Pego-Oliva publicada a Paisatges Turístics Valencians

Els indrets que ja hi formen part d'esta obra han estat escollits per ser «representatius per la seua riquesa natural, pels seus valors culturals i històrics, per la seua bellesa visual, pel seu simbolisme, per la seua plasticitat, per la seua singularitat, pel seu patrimoni o senzillament per la combinatòria de diverses d’aquestes virtuts». Es presenten classificats en diversos grups, atenent les característiques geogràfiques i a les dinàmiques territorials que s’hi generen. Així, tenim paisatges de muntanya i forestals, paisatges fluvials, paisatges d’aiguamolls, paisatges litorals, paisatges històrics, paisatges agraris, paisatges industrials i de serveis, paisatges habitats i paisatges simbòlics. I hem de dir que la comarca de la Marina Alta està ben representada en la majoria dels grups perquè, trobem:

- El Pla de Petracos, santuari d'art rupestre en l'apartat de paisatges històrics.

- Xàbia, la perla de la Costa Blanca, als paisatges habitats

- El Montgó, el silenciós far petri de la Marina, entre els paisatges de Muntanya i Forestals

- El Barranc de l'Infern, el congost espectacular en les entranyes del riu Girona, al paisatges Fluvials.

paisatges turístics 3- La Marjal de Pego-Oliva, entre la restinga i els tarongers, la marjal, entre els paisatges dels Aiguamolls.

- El litoral de la Marina Alta: penya-segats i cales. La costa brava valenciana. Classificat entre els paisatges litorals.

- Als Paisatges i accions estratègiques trobem la Vall de Pop.

c7309aa80f219b4ad37361de054686ffb890ef58I ara s'incorporarà la Vall de Gallinera a este projecte de 'Paisatges valuosos i valorats' que aprofita la bellesa del paisatge per a incorporar tot un conjunt de producte i serveis que garantisquen una experiència única i satisfactòria. Un projecte, afirmava Colomer, que «és una inversió de futur, que implica un canvi de mentalitat, perquè el turisme ha de servir de revulsiu per a recuperar patrimoni, història, paisatge, identitat».

2312 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!