La Unió informa als agricultors i ramaders que des de maig poden tornar a sol•licitar la devolució de l’Impost del Gas-oil Agrícola

Per quart any s’acorda amb l’Administració estatal el procediment per a la devolució extraordinària de les quotes de gas-oil suportades pels agricultors i ramaders. Enguany però, s’inclouen, per primera vegada altres mitjans utilitzats com és la calefacció. Les sol•licituds es podran realitzar de forma telemàtica per internet a través de La Unió.
La Unió informa a tots els agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana que des del mes de maig poden accedir novament a la devolució de l’Impost Especial d’Hidrocarburs (IEH), després de la publicació en el Boletín Oficial del Estado de l’Ordre del Ministeri d’Economia i Hisenda que la regula.

La Unió considera una bona notícia per als agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana la publicació de la devolució de l’impost que grava el gas-oil agrícola, davant del desmesurat increment dels costos de producció i la tendència a la baixa dels preus en origen de la major part de les produccions agràries. No obstant, La Unió insta al Govern a què complisca ara amb la promesa del gas-oil professional agrícola prevista ja per al passat any.

Així, l’organització agrària anima als agricultors i ramaders a què realitzen, com més prompte millor, els tràmits necessaris per a poder accedir a la devolució de l’impost que grava el gas-oil agrícola. En l’Ordre publicada el 23 d’abril en el BOE no es concreta ni la conclusió del termini de presentació de sol•licituds ni la quantitat, però cal imaginar que esta última serà la mateixa d’anys anteriors, és a dir 0,0787 euros per litre de gas-oil consumit o comprat per a agricultura, ramaderia i silvicultura, sense límit de volum. La novetat més important de la normativa és que per primera vegada s’inclouen, a banda del gas-oil per a tractors, maquinària agrícola o motors fixos, la d’altres mitjans utilitzats com pot ser la calefacció.

Les sol•licituds es podran realitzar de forma telemàtica per Internet a través d’organitzacions com La Unió que tenen subscrit un conveni de col•laboració amb l’Agència Tributària. Així aquesta organització agrària recorda als agricultors i ramaders que han de conservar les factures acreditatives de cada un dels subministraments de les sol•licituds de devolució durant un període de quatre anys a partir de la data en què conclou el termini de presentació de les mateixes.

Esta mesura s’arreplega en l’Acord firmat al desembre del 2005 per a pal•liar els efectes de la pujada dels carburants en el camp. La nova devolució de l’Impost Especial d’Hidrocarbrus avança en el compliment dels termes de l’acord referit. La devolució es feia efectiva si el preu mitjà del carburant s’incrementava per damunt del preu mitjà dels anys 2004 i 2005 durant el període d’octubre 2007 a desembre del 2009, tal com així ha sigut perquè s’ha pagat per litre de gas-oil una quantitat situada entre 0,60 i 0,70 euros per litre.

Josep Botella, secretari general de La Unió, considera que “totes les mesures que servisquen per a amortir els efectes d’estes pujades, com ara la devolució de l’Impost Especial d’Hidrocarburs, són un baló d’oxigen per als agricultors i ramaders valencians. No obstant Botella assenyala que “ara l’exigència se centra en el desenvolupament de la targeta de gas-oil professional, compromís adquirit pel Govern per al 2009 en la Mesa de Fiscalitat i pas previ imprescindible perquè els agricultors puguen gaudir de combustible a menor cost, i que no obstant segueix sense concretar-se”.


813 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!