La temporada de caça començarà el 15 de juliol segons la nova orde de vedes 2018-2019

Esta s’ha publicat hui al DOGV i fixa els períodes hàbils i normes de caça en les zones comunes i altres regulacions en els vedats de caça. La temporada de caça començarà este 15 de juliol amb la caça del conill amb gossos i sense armes.

La temporada de caça començarà este 15 de juliol amb la caça del conill amb gossos i sense armes, segons la nova orde 20/2018, de 14 de juny, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Esta orde, que entrarà en vigor després de la seua publicació en el DOGV, té com a objecte la regulació de les espècies susceptibles d’aprofitament, els períodes hàbils i normes de caça en les zones comunes i l’establiment de regulacions de caça d’aus migratòries en els vedats de caça i zones de caça controlada a la Comunitat Valenciana.

Entre les novetats més rellevants respecte a anys anteriors es troba el retard en l’inici de la temporada de caça al salt de la Becada, l’agrupació del crepuscle civil matutí i vespertí en períodes de 15 dies, en compte dels horaris diaris que s’establien en órdens anteriors, i la forma i període de presentació de les memòries i plans anuals dels vedats.

Foto: diari Valencià.

La modalitat de caça de conills amb gossos i sense armes és la que inicia la temporada de caça a la Comunitat Valenciana. Es va considerar la dinàmica poblacional de l’espècie Orytolagus cuniculus i l’increment de danys en l’agricultura i es va autoritzar la seua caça amb un màxim de 8 gossos per caçador i de 15 per grup de caçadors.

Altres modalitats de caça regulades per esta orde de vedes són la falconeria, la caça amb arc o la caça del porc senglar, entre altres. Esta orde també establix el període de caça de les espècies migratòries en els vedats de caça i, si és el cas, les quotes màximes. Es tracta, en conseqüència, d’una orde necessària que suposa l’instrument més eficaç i adequat per a la regulació de la caça en zones comunes i de determinades espècies, com les aus migratòries en vedats i zones de caça controlada.

1922 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!