La Setmana Santa Pegolina enguany té pregoner

A més de l’anunci per part de les bandes de cornetes i tambors de totes les confraries, enguany des del balcó de l’ajuntament Juan Miguel Lloret Miñana serà l’encarregat de fer saber als pegolins i les pegolines que la Setmana Santa ja ha començat i convidarà a viure-la amb intensitat. Això serà dissabte. A les 5 de la vesprada, desfilaran des de la parròquia de la Sagrada Família fins a la Plaça de l’Ajuntament les bandes de Tambors i Cornetes amb el següent ordre i, una vegada arriben totes a la plaça serà el moment del pregó.

Mirant la festivitat de Setmana Santa, informen que a partir de dissabte 24 de març i fins dissabte 31 de març, a la Casa de Cultura de Pego es podrà contemplar una exposició sobre la Setmana Santa Pegolina. Una mostra organitzada per la Junta Central de Setmana Santa. L’horari en què es podrà veure l’exposició és de 10 a 13h i de 17 a 20h.

Divendres, 23 de març, a les 10 de la nit, tindrà lloc el Via Crucis organitzat per l’Orde Franciscana Seglar, que partirà de la Plaça del Convent i acabarà allí mateix, passant per Mestre Berenguer, Mar, Sant Francesc Xavier, Sant Josep, Sant Joan, Sant Per i Sant Bonaventura.

Una de les novetats destacades d’enguany és la incorporació de la veu al pregó de Setmana Santa. En 2018 la Junta Central de Setmana Santa ha afegit un pregoner que parlarà des del balcó de l’Ajuntament de Pego dissabte de vesprada.

A les 5 de la vesprada des de la parròquia de la Sagrada Família fins a la Plaça de l’Ajuntament les bandes de Tambors i Cornetes pregonaran amb els seus himnes pels carrers del poble que la Setmana Santa ja es pot viure amb plenitud a Pego. Ho faran amb el següent ordre:

Verge dels Dolors,

– Verònica,

Crist de la Providència,

Crist de la Columna,

Jesús de Medinaceli

– Ecce-Homo

– Jesús de Natzarè

Oració de l’Hort

Una vegada estiguen totes les bandes concentrades a la plaça de l’Ajuntament, enguany sense passar per l’església, es donarà pas al Pregó des del balcó de l’Ajuntament. La persona elegida com a pregoner és Juan Miguel Lloret Miñana, nascut a Gandia, Llicenciat en Ciències Químiques, docent en diferents col·legis i durant 8 anys President de la Junta Major de Germandats de Setmana Santa de Gandia. Juan Miguel Lloret Miñana, ha estat, a més, President de la Junta de Germandats de Setmana Santa de la Diòcesis de València des de 2005 fins 2014, elegit en les dos ocasions per unanimitat. En 2014 va ser nomenat Membre Honorífic de la Junta de Germandats de la Setmana Santa de la Diòcesis de València.

I diumenge, 25 de març, a més d’haver dormit una hora menys pel canvi horari, Pego viurà el Diumenge de Rams a partir de les 10.45h en l’ermita de Sant Josep, amb la benedicció dels Rams i les Palmes. Després processó fins la Parròquia de la Sagrada Família, on se celebrarà eucaristia. A les 11h a la Capella de l’Ecce-Homo es farà la següent benedicció de Rams i Palmes, amb processó fins a l’Assumpció, on se celebrarà eucaristia.

 

1931 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!