La Setmana de l’arròs de Pego contribuïx a convertir la localitat en un centre de referència de la cultura de l’arròs

Un esdeveniment gastronòmic organitzat per la Regidoria de Creama, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme que unix els i les professionals de la restauració i els productors d’arròs per a mostrar que s’està davant d’un producte, l’arròs cultivat al parc natural de La Marjal de Pego, d’una excepcional qualitat que oferix una gran versatilitat a la cuina. La VII Setmana de l’arròs de Pego té lloc del 22 al 29 d’abril en 13 bars i restaurants de la localitat. Els menús tindran preus que oscil·len entre els 12 i els 18 euros. El menú inclou dos entrants, el plat principal, les postres i una beguda. Cal reserva prèvia.

Diumenge 22 d’abril s’enceta la VII Setmana de l’arròs de Pego, que organitza la Regidoria de Creama, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, junt amb una part el sector de la restauració, la VII Setmana de l’arròs. Esta es podrà gaudir fins diumenge 29 d’abril. La setmana passada, en roda de premsa, alguns dels restauradors i de les restauradores participants van confirmar que durant esta Setmana de l’arròs s’intenten recuperar receptes més tradicionals que habitualment no es troben a les cartes o als menús. Alguns d’eixos plats són: paella de faves i carxofes o paella d’abadejo i flor-i-col.

La varietat d’arrossos que es podrà degustar durant la VII Setmana de l’arròs de Pego és molt més àmplia poden triar entre crosta, arròs a banda, arròs negre, arròs del senyoret, arròs al forn, paella de costelles, faves, carxofes i bolets, paella mixta, arròs amb llamàntol, putxero, arròs amb fesols i penques, arròs melós de marisc, paella de sèpia, carxofes i pèsols, paella de Xixona, arròs amb bacallà i espinacs, arròs amb tonyina negra, pebrera i bajoca plana, arròs melós de sèpia, arròs melós amb presa ibèrica i bolets, arròs de la mar, paella mixta, arròs amb fesols i penca, paella vegana, arròs amb magre i carxofes, paella de calamarsons, arròs melós de nap i faves, arròs petit de corder, fesols, xirivia i nap-i-col, arròs melós de cranc, arròs amb foie d’ànec, paella de confit d’ànec, bolets i espàrrecs, paella de cous-cous o arròs mariners amb galeres, rap i carxofa.

La regidora de Creama, Turisme, Comerç i promoció econòmica, Rosa Maria Ferrer, va donar a conèixer a finals de la setmana passada, en roda de premsa, les dates en què es desenvoluparà este esdeveniment gastronòmic de primer ordre al nostre municipi. Serà del 22 al 29 d’abril. Així mateix, va anunciar els bars i restaurants participants que enguany augmenten respecte a edicions anteriors: Ca Vicent, Vent de Llevant i Gallego, Casino Bar, Ca Briones, El Moss de Pego, Zorrilla, Rafel, Cooperativa, Saló Ambra-Fillol’s, L’Om, Llit i Taula, Alejandro’s i, s’incorpora Bar Bon dia.

Com ja passara l’any passat, durant la VII Setmana de l’arròs de Pego, els menús tindran preus variables que oscil·laran entre els 12 i els 18 euros, depenent dels productes que s’usen per a elaborar el plat principal que cada restaurant proposa. El menú de la VII Setmana de l’arròs de Pego inclou dos entrants, el plat principal, les postres i una beguda.

El cert és que, explicava Mònica Miralles, del Moss de Pego, continuen en la mateixa dinàmica perquè l’any passat «va anar molt bé». Afegia que els i les participants «estem molt contents perquè cada vegada la gent ix més». Tot i que habitualment es poden trobar plats d’arròs a les cartes dels bars i restaurants de Pego, es nota que durant la Setmana de l’arròs de Pego hi ha més varietat. Això, sumat a la publicitat que se li dóna a l’esdeveniment gastronòmic i a la consolidació dins el calendari anual, ha permès, reconeixia Mònica, que durant la Setmana de l’arròs, a més de constatar que la gent del poble ix més, també s’ha notat un increment d’afluència de gent de fora de la localitat.

«La idea de fer esta Setmana com també la Fira de la Tapa o altres activitats és intentar millorar el nostre poble i l’economia i intentar ajudar un poc entre tots», sentenciava José Dominguis, del restaurant Zorrilla. Reconeixia que la gent acudint als bars i restaurants els ajuden a ells, tot i que també recordava que este tipus d’esdeveniments anuals es fan pensant en la població.

Enguany a la roda de premsa s’incorporava un representant dels productors d’arròs perquè, recordava l’agent de desenvolupament local de Creama Pego, Alicia Carbonell, que «tan important és el restaurador que ens prepara els arrossos com els productors que permeten que hi haja arròs i el servixen per a la seua posterior elaboració».

Vicent Dominguis, com a representant dels productors d’arròs, donava el seu suport a esta iniciativa. A més manifestava que «és important que Pego siga un centre de referència de la cultura de l’arròs perquè el sabem treballar molt bé i, a més, el fem, que és una cosa que ens diferencia de la resta de la comarca».

Enguany ha desaparegut de la denominació ‘bomba’ del títol de les jornades gastronòmiques. L’explicació es troba en el fet que des de l’any passat al parc natural de la Marjal de Pego-Oliva no només es cultiva arròs bomba, tot i que esta varietat és la majoritària, sinó que també s’ha recuperat la varietat bombó. Dominguis apuntava que «la idea de tindre un ventall de varietats és enriquidora per a Pego».

Sobre esta idea, restauradors i restauradores que hi participen a la VII Setmana de l’arròs de Pego i productors, corroboraven que s’està davant un producte, l’arròs cultivat al parc natural de La Marjal de Pego, d’una excepcional qualitat que oferix una gran versatilitat a la cuina.

Des què es van iniciar les Jornades de l’arròs a Pego sempre s’ha demanat que es reserve prèviament. Enguany no és una excepció perquè la reserva prèvia facilita la feina als hostalers i les hostaleres.

Completen la VII Setmana de l’arròs de Pego diferents rutes que s’han programat al si del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva. Destacava la regidora de Creama, Rosa Maria Ferrer, que «és important anar a l’origen on es produïx l’arròs». Així enguany es compta amb 4 activitats la primera d’elles per a anar obrint boca, este mateix dissabte, 21 d’abril. Una volta a la marjal en bicicleta organitzada pels educadors del parc. Una invitació a conèixer d’una manera diferent este espai natural al llarg d’un matí, gaudint de les distintes perspectives que oferix, realitzant esport, i tot açò per mitjà de l’ús d’un mitjà de transport sostenible i no contaminant com és la bicicleta.

Així, dissabte 21 d’abril, s’eixirà a les 09:30 h. des de l’Oficina d’Informació i Turisme de Pego. El recorregut de 15,2 Km. amb poc desnivell, portarà la gent participant des del riu Racons al riu Bullent, recorrent entre l’un i l’altre tota la zona d’arrossars, la muntanyeta verda i zones de senills i brolladors, que formen un mosaic d’hàbitats especialment importants per a la conservació de moltes de les espècies que allí viuen.

La marxa és apta per a qualsevol aficionat a la bicicleta amb una condició física normal. Els camins pels quals discorre la ruta presenten un ferm de terra i grava, per la qual cosa es recomana l’ús de bicicleta de muntanya o híbrida. Portar-vos l’esmorzar, aigua, barret i no oblidar-vos els prismàtics. L’activitat té una durada aproximada de 4 hores.

Les altres activitats són: Visita a la Muntanyeta Verda diumenge 22 i dissabte 28 d’abril; una visita a la zona de cultiu, rius, naixement d’aigües i visita al museu etnològic amb dinar inclòs, dissabte 21 d’abril i divendres 27 d’abril i, finalment, passejos en burro per la Marjal, diumenge 22 d’abril.

 

2431 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!