La serra de Bèrnia perd la seua protecció


L’Ajuntament de Xaló ha acordat alçar la suspensió de llicències decretada el passat any en cinc milions de metres quadrats de la serra de Bèrnia i el Masserof.
La mesura ha sigut proposta per l’equip de govern de Bloc i PSOE arran de les indicacions dels tècnics municipals qui van alertar de la difícil convivència d’una protecció quan des de la seua aprovació han vist la llum les noves Llei del Sòl No Urbanitzable, Llei d’Ordenació del Territori i Protecció del Paisatge, Llei Urbanística Valenciana i, a més, el Pla forestal de la Comunitat Valenciana que precisament afecta la superfície protegida.

En aquest sentit, les pretensions de l’equip de govern de Bloc i PSOE amb el seu alcalde, el nacionalista Cèsar Sivera, al cap són de tirar endavant al més prompte possible el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) ja que el municipi es regeix per normes urbanístiques. Ja s’ha aprovat sol•licitar una ajuda a la Generalitat per a la redacció del Pla General.

Mentrestant, les possibilitats de construir novament en la zona estan delimitades per les concrecions de disposar de 10.000 metres quadrats i que cap de les proteccions d’alguna instància supramunicipal afecte eixa parcel•la en concret. Recordar que contra la suspensió de llicències es van presentar unes 800 signatures.541 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!