La relaxació amiga de la diabetis

Enguany l’Associació de Diabètics de Pego ha optat per provar noves experiències, ho va encetar aquest estiu amb un curs de relaxació i ho continua aquest dissabte amb activitats que hi giren al voltant com és la risoteràpia o les dinàmiques corporals. Dimecres passat, 14 de novembre, es va celebrar el dia mundial contra la diabetis, una data que pretén fomentar la conscienciació sobre el fet que totes les persones amb diabetis o amb risc de partir-la mereixen la millor educació, prevenció i atenció possibles. Actualment hi ha 246 milions de persones amb diabetis en tot el món, una xifra que s’incrementarà a 380 milions en vint anys, si no s’adopten mesures per a canviar la tendència. És per això que enguany l’Organització Mundial de la Salut i el seu associat en este terreny, la Federació Internacional de la Diabetis, han elegit el tema “Atenció contra la diabetis per a tots”.

La diabetis és un desordre del metabolisme, el procés que converteix l’aliment que ingerim en energia. La insulina és el factor més important en aquest procés. Durant la digestió es descomponen els aliments per a crear glucosa, la major font de combustible per al cos. Aquesta glucosa passa a la sang, on la insulina li permet entrar en les cèl•lules. La insulina és una hormona segregada pel pàncreas, una glàndula gran que es troba darrere de l’estómac.

A Pego, fa anys es va crear l’Associació de Diabètics, per a aglutinar en ella tota la gent que patira la malaltia i així poder anar coneixent-la i millorant el dia a dia en equip. Compartir experiències és bàsic per a créixer i enriquir-se. Fins ara l’associació, per a celebrar el Dia Mundial contra la Diabetis s’havia quedat al centre del poble, per a oferir conferències, impartides per professionals en la matèria, que informaven sobre els avenços científics i altres qüestions d’interès. Enguany, han volgut experimentar coses noves i han enfocat la celebració de la diada cap a la relaxació, factor fonamental per a no alterar els nivells de glucosa en sang, com explicava per a Ràdio Pego la presidenta de l’Associació de Diabètics de Pego, Dolores Garcia.

Les activitats que l’Associació de Diabètics ha programat per al dissabte es realitzaran, majorment, a l’aire lliure. Començaran a les 10 del matí i s’allargaran fins ben entrada la vesprada. A les 10.00 del matí eixiran des del Passeig per a dirigir-se, passejant, a Mostalla. Allí realitzaran un taller lúdic de dinàmiques corporals i risoteràpia que impartiran les terapeutes de Gregal. A les 2 de la vesprada degustaran un menú vegetarià i a les 4 projectaran “Punto de equilibrio. Una historia sobre diabetes.” Una pel•lícula argentina dirigida per Ernesto Parysow que ha pretén ensenyar. És educativa i motivadora, perquè presenta una història plena d’emocions i alhora mostra com la diabetis pot impactar en l’entorn familiar i laboral i com pot afrontar-se eixa situació amb èxit.
650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!