La marjal augmenta les seues reserves d’aigua

Les darreres pluges que tan mal han fet a molts pobles de la Marina Alta han tingut un efecte beneficiós per al parc natural que ha vist incrementat el nivell dels seus aiguamolls. Des de la Comunitat de Regants es vol intentar retenir l’aigua, sense que aquesta cause danys agrícoles, el major temps possible en els ullals que poblen la marjal. La informació al voltant de les darreres pluges torrencials que es van produir a la Marina Alta el mes passat han estat, sempre, de signe negatiu per tot el dany que han causat a poblacions veïnes com El Verger, Beniarbeig o Els Poblets, sense oblidar Calp o Xàbia. En aquest cas, però, el balanç que oferim és més bé positiu, i és que a la Marjal (i a la resta del terme) els índex de precipitació han permès recuperar els ullals. Uns valors que es confirmen si es fa una simple ullada als fitxers diaris que elabora Aquagest sobres els nivells dels principals pous de Pego, que des del dia 11 d’octubre i fins el 21 del mateix mes, havien crescut 3 metres, passant dels 6’5 metres als 9’5.

La netedat de les sèquies, i la canalització diversificada del parc natural han permès, segons Bernadino Ortolà, president de la Comunitat de Regants, que les precipitacions no hagen danyat, en excés, els cultius que allí es duen endavant.

Ara el que intentarà la Comunitat de Regants serà mantenir l’aigua en la part alta de la marjal -intentant que cap parcel•la resulte danyada- perquè saben de la importància de conservar una bona reserva d’aigua, i més en un terreny amb les característiques de l’aiguamoll.

No deixant les pluges, però si canviant el to, hem d’informar que a Pego un grup de persones, s’han dirigit al regidor de mitjans de comunicació, el nacionalista Joan Carles Cambrils, per a transmetre-li la seua intenció d’organitzar una iniciativa solidària amb els damnificats de El Verger, Beniarbeig i Els Poblets. Per a parlar de tot això, es reuniran demà dissabte a les 6 de la vesprada a la Casa de Cultura. D’altra banda, el dissabte que ve a les 10 de la nit l’Agrupació Musical de Pego realitzarà el seu concert anual en honor a Santa Cecília, patrona dels músics; en ell el públic assistent trobarà guardioles per si volen col•laborar amb els damnificats dels pobles veïns. La proposta naix de la Federació de Bandes de Música del País Valencià i en tots els pobles del territori valencià es recolliran fons per a ajudar als afectats i afectades per la riuada.
674 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!