La Regidoria de Turisme de Pego organitza una jornada formativa als informadors turístics

Hui dimecres, 22 d’octubre, 30 informadors turístics de la Xarxa Tourist Info de la província d’Alacant i València visiten Pego amb un programa dissenyat per a conèixer el més cridaner de la població a través de 4 activitats que engloben el coneixement de Pego com a destí turístic. La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego, amb la coordinació de la Tourist Info Pego i les Valls, ha organitzat un ‘famtrip’, és a dir, una jornada formativa de coneixement de Pego com a destí turístic. S’està realitzant durant la jornada d’avui dimecres, 22 d’octubre, amb la participació d’uns 30 informadors turístics de la Xarxa Tourist Info de la província d’Alacant i de València.

El programa consta de quatre activitats: la primera ha estat a les 10 del matí amb una visita guiada als monuments més importants del poble: l’església, la capella de l’Ecce-Homo i la Casa de Cultura, en la que recordem que es troben el Museu d’Art Contemporani i el Museu Etnològic de la localitat. Després d’un primer descans s’ha fet una conferència sobre la gestió turística de la mancomunitat a càrrec de Mari Nieves Mayor, la tècnic de turisme. A continuació el grup d’informadors turístics han traspassat els límits municipals per a visitar la Cova del Rull, a La Vall d’Ebo, amb la finalitat de presentar aquest producte turístic que forma part de la Mancomunitat i que està obert al públic des de 1994.

La importància d’aquesta activitat per a la regidora de turisme, la socialista Pepa Sendra és “vendre els productes turístics que tenim a Pego” mostrant tant aquells naturals com els culturals i gastronòmics. Allò també transcendent d’aquesta visita de professionals del turisme és que “puguen informar de pròpia veu, i havent estat i coneixent el tema del que tenim a Pego per a poder atraure a més gent cap ací.”

En acabar l’excursió el grup s’arribarà al restaurant L’Om on se’ls oferirà un dinar amb la gastronomia típica del poble. Per la vesprada el torn serà per al producte turístic estrella de Pego, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, on els informadors turístics passejaran de la mà de l’empresa de turisme actiu Aestas que organitza visites al parc en bicicleta y en segway per a descobrir amb detall, a ritme de pedaleig, l’entorn més viu de l’aiguamoll.

Una de les activitats incloses en aquesta diada de coneixement de Pego és una conferència sobre ‘gestió turística d’una mancomunitat’ ja que el municipi fa molts anys que està mancomunat amb la resta de pobles de la rodalia i comentava Pepa Sendra “que ha funcionat molt bé i pensem que potser una forma de què pobles més menuts puguen tenir una guia de com s’ha fet ací i així tinguen la possibilitat de fer-ho ells mateixa”.

659 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!