La Regidoria de Neteja Viària aposta per no deixar rastre dels grafitis apareguts a Pego

Ho fa després de comprovar l’eficàcia amb la que treballa una empresa especialitzada de la comarca. Els resultats de fet, van deixar «bocabadada» la regidora Laura Castellà perquè, assegura, no va deixar ni rastre, fent ús, només de vapor a alta pressió. La intenció de la regidoria és netejar Pego de grafitis, però també de xiclets. Esta neteja es realitzaria després de Carnestoltes i Pinyata. D’altra banda, però, Laura Castellà deixava clar que, si tornaren a aparèixer pintades s’actuaria, com ja estan fent altres pobles, per identificar la persona o persones responsables.


107416897
Foto de Bernat Ortolà publicada a Las Provincias
Durant les festes de Nadal en un dels murs de pedra tosca d’una entrada secundària de la parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció de Pego, també en un dels murs del Portal de Sala i passeig Cervantes, van aparèixer unes pintades d’aparells reproductors masculins ben bàsics, com si els hagués dibuixat un xiquet o una xiqueta, pintats amb spray de color verd fosforescent.

16114700_1316661248357382_415468704229932850_nEl passat divendres els serveis de neteja van intentar eliminar les pintades aparegudes a finals de 2016, principis de 2017. Malauradament, segons ha explicat la regidora de Neteja Viària, Laura Castellà, «ni el producte ni la màquina que s’havia llogat han pogut amb spray utilitzat en la pedra tosca sobre la que va ser aplicat». És per això que ahir de matí, Castellà, va tenir una reunió amb una empresa especialitzada d’Ondara per veure quin pressupost seria necessari per poder deixar nets els murs de pedra tosca fets malbé per les pintades de “mal gust”.

vaporeco2Doncs ja tenim els resultats d’eixa reunió. Explicava Laura Castellà que es tracta de l’empresa Vapor Eco2, una empresa especialitzada en serveis de neteja
grafitis, xiclets i greixos, entre d’altres productes, que utilitza per a la seua eliminació vapor a alta pressió, sense fer ús de productes químics. Ho fan sobre qualsevol superfície, sense danyar-la, segons expliquen a la seua pàgina web. El treball que fan té un cost de 81.24€/h. Per comprovar l’eficàcia del seu treball Laura Castellà els va demanar una demostració. El resultat va ser, segons explica, “impecable”, ja que després de netejar la superfície elegida no va quedar ni rastre de l’spray que hi havia a la pedra tosca. De fet, confessava Castellà, haver-se quedat «bocabadada amb la demostració que m’ha fet l’empresa i només amb vapor d’aigua a una alta temperatura».

La neteja es durà a terme després de Carnestoltes i Pinyata «per no haver-ho de fer dos vegades». Esta neteja, però, no serà tan sols de grafitis, sinó també de xiclets. Per a realitzar eixa tasca els representants de Vapor Eco2 van calcular que poden tardar uns 5 dies, tot i que van advertir que no era convenient actuar en el Portal de Sala perquè està construït sobre morter i el vapor d’alta pressió que utilitzen podria fer que s’ensorrés la base.

Laura Castellà informava que esta empresa treballa amb una de les cinc màquines que existixen a tot l’Estat de vapor a alta pressió i està homologada per Conselleria com a empresa sostenible perquè no utilitza productes químics.

Ràdio Pego li plantejava a la regidora de Neteja Viària la possibilitat que eixes o altres pintades tornen a aparèixer pel poble després de la neteja que es vol realitzar. Laura Castellà assegurava que des de l’Ajuntament «clar que ho tenen en compte» i és per això que confiava «que tot el món prenga consciència perquè veiem que el preu per hora de neteja d’esta màquina no és barat i això estem pagant-ho tots els pegolins». Manifestava també la necessitat «d’educar als nostres fills, als nostres menuts per tal de què prenguen consciència. Però, de moment, tenim gent dins del poble que eixa consciència no la té», lamentava.

La intenció de la regidora seria trobar la persona o les persones responsables dels grafitis. De fet, si es tornen a reproduir després de la neteja començarà a aplicar el que ja fan altres pobles «per tal de localitzar qui compra i on compren eixos sprays» i avançava que també s’estan redactant ordenances específiques sobre la matèria. De moment, però, «anem a donar un vot de confiança a la població», concloïa Laura Castellà.

1650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!