La regidoria de medi ambient presenta al•legacions sobre el Pla d´Acció Territorial


Ahir el regidor de medi ambient, Pau Folqués va presentar un document amb 4 consideracions al Pla territorial que afecta a Pego per tal de donar a conèixer el posicionament de l´Ajuntament sobre la planificació de creixement del municipi.

La Conselleria de Territori i Habitatge va aprovar fa dos mesos el Pla d´Acció Territorial del Litoral de la Comunitat Valenciana, que fins ahir es trobava en exposició pública. Un pla que afecta a Pego i que per tant l´Ajuntament s’ha de pronunciar sobre ell, com la resta de consistoris afectats, ja que és un requisit demanat per la Conselleria.

En el darrer dia d’al•legacions, el regidor de medi ambient, el nacionalista Pau Folqués va presentar un document amb quatre consideracions respecte al Pla d´Acció Territorial.

En el document presentat per la regidoria de medi ambient exposa 4 consideracions que reflexen les discrepàncies amb el Pla d´Acció Territorial. En primer lloc, la delimitació parcel•lària és molt difusa ja que la documentació gràfica que integra el Pla mostra zones massa extenses i a una escala que dificulta la determinació precisa de les àrees afectades.

En segon lloc, es recorda l’acord municipal sobre la voluntat de protegir les muntanyes de Pego que encara no estan urbanitzades i les que ho estan o estan en projecte, protegir-les en una cota fixada en 120 metres sobre el nivell del mar.

En tercer lloc, es puntualitza que l´’àrea de major producció agrícola, situada al sud del terme municipal de Pego, ja compta amb un Pla Parcial de Millora (Sector Serveis), que preveu una nova urbanització i un camp de golf, que està aprovat provisionalment per l’Ajuntament Ple i que es troba en tràmits d’aprovació definitiva. La dita actuació, unida a les ja referides en el punt segon i als Programes d’Actuació Integrada, pendents de conclusió, implica la necessitat que una part de la reserva de sòl agrari que queda en el municipi es dedique a una activitat productiva, industrial o de serveis.

En quart i darrer lloc, es considera que el creixement futur del municipi de Pego hauria d’obeir a una planificació ordenada i de caràcter principalment centrífug, és a dir, del centre del nucli urbà cap a l’exterior, i no a través d’actuacions aïllades, que pogueren presentar problemes de connexió, infraestructures o accés a serveis bàsics per part de la ciutadania.






585 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!