Aprovació de factures i procediment de pagaments al plenari extraordinari


L’Ajuntament de Pego afrontarà en els propers dies el pagament d´aproximadament mig milió d’euros de factures procedents de l’any passat i també d’altres que encara s’arrossegaven del govern de Carlos Pascual. El plenari va escenificar les tensions entre l’edil d’urbanisme i el BNV.

El tripartit va aprovar en el plenari extraordinari celebrat el passat dimecres a les 9 de la nit el pagament de diverses factures que ascendeixen a més de 500.000 euros. El deute de l’ajuntament correspon tant a despeses realitzades l’any passat pel tripartit , com a factures que no van ser abonades pel govern de Carlos Pascual. En concret, 23 d’aquestes factures corresponen a exercicis de l’anterior equip de govern, amb un valor que ronda els 202.000 euros. Amb l’aprovació de la modificació dels pressupostos, el plenari de dimecres, permet cobrir les despeses anteriorment descrites.

Aquesta modificació permet utilitzar el romanent de tresoreria, que ascendeix a 185.000 euros, per a destinar-lo, exclusivament, al manteniment de l´RPT, és a dir, a la relació de llocs de treball del propi ajuntament.

D’altra banda, s’han modificat 4 préstecs i per tant el destí de les partides a les que estaven destinats, tres de l’època de Carlos Pascual i un del tripartit. Així, la liquidació d’aquests préstecs ha permès disposar de 162.000 euros que quedaven sobrants; diners que es destinarà a pagar 6 factures d’inversió de compres que s’arrosseguen de la legislatura d´Iniciativa Independent.

També es dugueren a la sessió plenària factures anteriors a l´1 de gener de 2006 per al seu reconeixement. La xifra total de les quals ascendeix a 340.000 euros. Uns diners que es carregaran a diferents apartats de les partides que hi ha obertes en el pressupost d´enguany. 40.000 euros es destinaran a pagar factures pendents de la legislatura anterior i 300.000 euros pagar el que es deu del darrer trimestre de 2005.

Tot i pagar 202.000 euros que encara s’arrosseguen de factures impagades per l’anterior equip de govern, l´Ajuntament encara haurà de fer front a 478.000 euros que queden per pagar d’aquella època.

D’altra banda, el regidor de parcs i jardins, el socialista Andreu Dominguis va mostrar el seu rebuig al pagament d’una factura que ascendeix a 8.000 euros i que correspon al manteniment dels parcs infantils durant l’època de Pascual. La factura s’abonarà de la partida pressupostària d’aquesta regidoria.

Durant el plenari també va eixir a relluir la tensió que existeix entre el regidor d’urbanisme, Eduardo Síscar i el BNV, en especial, amb el seu portaveu, Joan Carles Cambrils. D’altra banda, l’oposició va tornar a menysprear el plenari no assistint a la sessió.


504 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!