La província d’Alacant suma 103 nous casos de coronavirus #quedatacasa

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha oferit una roda de premsa a les onze del matí per a informar de la darrera actualització de les dades del coronavirus. Tal com ha indicat, a la Comunitat Valenciana s’ha detectat 185 nous casos en les darreres 24 hores. I la província d’Alacant és ara la que més creix en el nombre d’afectats. Segons les xifres de la Conselleria, en l’últim dia hi ha 103 nous casos a la nostra província, front als 68 de la província de València i 14 a la de Castelló. Així, a tota la Comunitat la xifra s’eleva a 726 casos.

I segons el Ministeri de Sanitat del Govern d’Espanya ahir eren 11.178 els casos de en tot l’estat, hi havien mort 491 persones i un total de 1.028 s’havien recuperat. Hui són 13.716 els casos positius. Això significa més de 2.500 nous afectats en 24 hores a Espanya.

A Europa hui són 74.399 les persones que pateixen la malaltia, i 188.976 els positius a nivell mundial.

UNA CRIDA A LA RESPONSABILITAT

En aquest quart dia sota l’Estat d’Alarma, amb les xifres a la mà, cal tornar a fer una nova crida a la responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres. Tant veïns del municipi, com la Policia Local de Pego han contactat al llarg del matí amb aquesta redacció per a insistir que recordem a la població que estem en uns situació complicada, i que es tracta d’una crisi sanitària per la qual cosa s’ha decretat un estat d’emergència instant a la gent a que es quede a casa. Es tracta de frenar la propagació d’un virus que té conseqüències molt perjudicials per a una part de la població. Perquè, tot i que la letalitat del coronavirus és baixa -es situa ara a Espanya en un 4%-, sí que és cert que el 40% dels malalts estan requerint atenció mèdica per complicacions respiratòries i això està suposant greus problemes al sistema sanitari. També al de la Comunitat Valenciana.

A LA RESIDÈNCIA VA TOT BÉ

Una de les primeres mesures preses a Pego, ja la setmana passada, ha estat la de restringir l’accés a la residència d’ancians Sant Joan de Déu. Com que fa uns dies que no reben visites, han penjat un cartell a la porta per a comunicar que estan tots bé. També han fet un vídeo que està circulant per les xarxes socials, per a tranquil·litzar a familiars i amics. Si et preocupa la seua salut, la dels teus familiars i amics #quedatacasa


NETEJA DE CARRERS

Com que al carrers hi ha moviment pel trànsit d’aquelles persones que continuen desplaçant-se als seus llocs de treball, els qui van a fer la compra o al banc… els ajuntaments de la comarca estan prenent mesures sanitàries.


En el cas de l’Ajuntament de Pego, la Regidoria de Residus Urbans ha informat que, junt amb l’empresa SAV concessionària del servei de recollida de residus urbans, s’està intensificant la neteja dels espais públics i de contenidors de fem i deixalles, amb productes desinfectants, els quals no són nocius per als animals de companyia.

Aquesta mesura s’està aplicant també a municipis de la Marina Alta, com Dénia i Ondara.

El regidor, Ricardo Sendra, ha informat a més que l’Ecoparc està obert només als professionals i urgències en horari de 9 a 13 hores.1512 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!