La FSMCV convoca a tots els músics de la Comunitat Valenciana a tocar demà en el #FestivalsDelsBalcons

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb el suport del periodista i showman Eugeni Alemany, ha convocat a tots els músics als seus balcons per a interpretar els pasdobles “Paquito el Chocolatero” i “Amparito Roca” i omplir així els carrers de música, en una acció conjunta com a mostra de solidaritat i col·laboració davant d’aquesta situació de crisi sanitària.

L’acció tindrà lloc demà dijous 19, dia de Sant Josep, a les 12.00 hores. Daniela González, presidenta de la Federació afirma que «ser músic és, també, estar en els moments difícils, oferint tot el nostre suport als qui pitjor l’estan passant. I això ho fem de la millor manera que sabem, amb música”., indica

Sota el lema “Perquè som Terra de Música, perquè som solidaris, perquè portem la música en l’ADN, perquè volem posar una nota alegre que ens ajude a passar millor aquestos dies i perquè som el territori amb més músics per metre quadrat, donarem la nota”, la Federació pretén posar l’èmfasi en la necessitat d’estar junts en aquestos moments difícils per a tots.

“Accions com la de demà permeten transmetre a la societat valors que defineixen al col·lectiu de les societats musicals de la Comunitat Valenciana com són la solidaritat, la col·laboració, el treball en equip o l’amor per la música compartit entre generacions”, ha senyalat la presidenta.

Aquesta iniciativa, íntegrament desenvolupada mitjançant les xarxes socials, serà secundada també per un gran volum de músics valencians que estan fora de la Comunitat, fins i tot fora d’Espanya en països com Itàlia, Àustria o els Estats Units, per citar alguns exemples. Així mateix, aquesta iniciativa ha propiciat la col·laboració amb altres entitats musicals espanyoles i músics de tota Espanya que també secundaran la iniciativa en un dia tan significatiu per a tots els valencians com és el dia de Sant Josep.

La iniciativa s’iniciarà uns minuts abans de les 12 del migdia del dia de Sant Josep a través del canal Youtube de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, on un compte arrere donarà lloc a un enregistrament en directe via streaming. L’encarregat de portar la batuta en aquesta ocasió serà el director i compositor alacantí Pere Vicalet, catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, a més de músic i artista digital, qui donarà pas al primer pasdoble, “Paquito el Chocolatero”.


La Federació anima a tots els músics a gravar-se en vídeo compartint aquesta jornada de música col·lectiva i a compartir-ho en les xarxes socials a través de l’etiqueta #FestivaldelsBalcons. La Federació farà un seguiment en directe dels millors continguts i els compartirà en els seus propis canals.


Així mateix, la Federació vol mostrar el seu absolut suport a les mesures d’aïllament anunciades pel govern per a frenar aquesta crisi sanitària que estem travessant col·lectivament. Per això, i sota la premissa de #quedateencasa, la Federació vol apel·lar a la responsabilitat col·lectiva al mateix temps que dinamitzar aquest període de quarantena amb música, ja que és una de les més esteses formes d’expressió d’aquest territori, donada l’altíssima densitat de músics amb els quals comptem respecte a uns altres.

1412 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!