La piscina La Trilladora obrirà el dia 15 amb un preu de 40 cèntims per dia

Ahir va tindre lloc el plenari ordinari del mes de juny, un plenari telemàtic, amb la plataforma Zoom, que va ser transmès en directe, per primera vegada en la història política de Pego. La sessió es va compartir a través de Youtube i el van seguir unes 50 persones.


Pel que fa als acords de la sessió, destaquem, en primer lloc, la rebaixa de la taxa de la piscina municipal La Trilladora, de cara a la pròxima obertura, prevista, en principi, per al dilluns 15 de juny. El preu ha quedat en 0’40€ per persona i per dia. Ha estat modificat arran que les noves normes d’us de la piscina, marcades per un reglament elaborat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, estableix un límit d’ocupació d’un 30% de l’aforament, i del temps d’ús de les instal·lacions, de dos hores.


Fins ara, el preu de la taxa era 2€ per persona i dia, i hi havia uns bons per a la temporada de bany. Però, l’accés tenia només com a límit l’horari d’obertura, que cobria unes 10 hores en total. I l’aforament màxim venia marcat per la capacitat de les instal·lacions. Les mesures de seguretat que exigeix el control de la pandèmia de coronavirus, i l’estat d’alarma, obliguen a controlar i limitar l’accés i temps de gaudi de la piscina.


El regidor d’Esports i portaveu dels socialistes, Raül Tamarit, explicà les mesures que s’haurà d’aplicar segons el reglament de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i que estarà vigent, per ara, fins al 21 de juny.


Segons es va indicar en el plenari, tots els grups de la corporació municipal havien debatut sobre el preu de la taxa en la junta de portaveus del dilluns. Consideraven que, 2€ era un import massa car per a dos hores d’utilització de la piscina. Així, doncs, l’equip de govern encarregà un informe a Intervenció perquè determinara de què manera es podia solucionar la qüestió sense haver d’entrar en un procés, que sol ser molt llarg, de modificació de l’ordenança municipal que determina la taxa.

Intervenció proposà al plenari, a través d’una moció que presentà el grup socialista, una interpretació de l’ordenança que estableix que si abans per poder gaudir del recinte durant 10 hores es pagava 2€, l’hora eixia a 0’20€. Com que el màxim de temps d’ús està fixat en dos hores, el preu per dia serà, finalment, de 0’40€. Qüestió que explicava ahir el mateix interventor, Carlos Soro, responent al grup Compromís, que, volia saber si aquesta manera de procedir s’ajusta a llei.


La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups de la corporació excepte de Populars per Pego, que es va abstindre, segons el portaveu, Ferran González, per falta de temps d’estudiar la proposta de la moció.

1698 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!