El mercat podria tornar a Pego dijous pròxim amb una nova ubicació

Una altra qüestió de la que es va parlar en el ple ordinari del més de juny és del Mercat. En el torn de precs i preguntes, des de Populars per Pego, el regidor Hécto Femenia va preguntar per què el Mercat encara no ha tornat al municipi.


El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Ricardo Sendra, va explicar que fins ara no es considerava segur que el mercat recuperara l’activitat. A més, fins ara només s’hauria pogut obrir la part de venda de productes d’alimentació.

Segons comentà ahir el regidor, s’ha estat negociant amb les dos associacions que representen al 80% dels venedors del Mercat, Adame i Amefor. Associacions que han demanat a l’Ajuntament de Pego que els més de 40 llocs de venda que hi ha en l’actualitat, tornen a Pego. Sendra anuncià que la Regidoria està treballant perquè això siga possible i que tots els mercaders puguen instal·lar les seues parades dijous pròxim, dia 12, respectant els protocols de Sanitat establerts per a la fase 2 de desconfinament.

Però, atès que s’ha de complir amb unes mesures de distanciament per a garantir la seguretat de venedors i compradors, el regidor descarta que els llocs de venda puguen estar als carrers del centre del poble, com de costum.

La possible nova ubicació amb la qual es treballa és el Clot, que facilitaria la creació d’un circuit tancat, redó i d’una única direcció, per a recórrer el mercat mantenint les distàncies entre els compradors i els venedors i tots entre sí mateixos. Aquestes qüestions seran determinades entre hui i el dilluns i analitzades en la pròxima Junta de Portaveus, que tindrà lloc el dilluns a primera hora.

A banda del mercat, els populars també es van interessar per si havia un seguiment del compliment de totes les mesures de seguretat per part dels bars i restaurants. L’alcalde, Enrique Moll, explicà que la Policia Local i la Guàrdia Civil, que durant l’estat d’alarma estan sota la direcció del Govern Central, han fet vàries inspeccions i advertiments arran algunes queixes, però, en línies generals, tant els hostalers com els clients estan respectant totes les normes. Al fil d’aquesta qüestió, l’alcalde va fer una crida a tota la ciutadania.

1842 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!