‘La perruca de Luca’, projecte coeducatiu que vol trencar estereotips de gènere

Este projecte ha estat ideat i desenvolupat per La Naturadora, Vicent Poquet i Eltakataka. L’objectiu principal de ‘La perruca de Luca’ és trencar i eliminar els estereotips i prejudicis adscrits al sexe, al gènere, amb la intenció d’afavorir la possibilitat que cada xiquet i xiqueta té per desenvolupar-se lliurement.
Des de fa segles es debat si l’ésser humà és lliure o està determinat per condicionaments socials, culturals, religiosos, geogràfics… El projecte coeducatiu ideat i desenvolupat per La Naturadora, Vicent Poquet i Eltakataka, ‘La perruca de Luca’, pot il·lustrar-nos en esta qüestió.

‘La Perruca de Luca’ és una obra col·lectiva d’un grup de persones que compartixen l’objectiu de ser lliures i coherents amb els seus valors: la igualtat entre homes i dones, el respecte a la diversitat i la llibertat de totes les persones per a triar com ésser, com sentir i a qui estimar. No obstant això, de vegades, les impossicions culturals són tan profundes, que es fa difícil véncer-les. Un clar exemple l’explicava Helena Berenguer, integrant de La Naturadora, al programa de Ràdio Pego, ‘Pego, París i Londres’, dijous passat plantejava la pregunta de si “Podem vestir amb un vestit un xiquet?”.

‘La Perruca de Luca’ té com a principal objectiu trencar i eliminar els estereotips i prejudicis adscrits al sexe, amb la intenció d’afavorir la possibilitat que cada xiquet i cada xiqueta es desenvolupen lliurement. És una eina didàctica tant per a docents com per a famílies.
El projecte coeducatiu està destinat a centres escolars d’Infantil i primer cicle de Primària perquè és on s’han de començar a treballar els objectius específics del projecte:

– Conèixer, acceptar i cuidar el propi cos sexuat.
– Donar sentit i un significat propi i singular al cos sexuat.
– Desenvolupar l’afectivitat, l’expressió dels sentiments propis i l’oposició a la violència.
– Eliminar estereotips i prejudicis de gènere.
– Practicar el diàleg com a mitjà de resolució de conflictes.
– Afavorir el rebuig a les accions i relacions basades en la discriminació per raó de sexe.
– Construir missatges lliures d’estereotips i normes de gènere.
– Construir relacions d’igualtat real entre xiquets i xiquetes.

El projecte coeducatiu ideat per La Naturadora, Vicent Poquet i Eltakataka és ambiciós i molt complet, com és pot comprovar a la web www.lapelucadeluca.com. Això, junt al moment actual de crisi econòmica, els han fet plantejar-se obrir el projecte al microfinançament. En este cas a través de la plataforma Verkami. Este sistema de finançament permet que totes les persones interessades en el projecte puguen aportar diners, des de 5 euros fins a 100 euros, per a editar el conte ‘La perruca de Luca’. Depenent de l’aportació, cada persona que ‘microfinança’ el projecte rep un reconeixement.

El conte ‘La perruca de Luca’ ha estat escrit per La Naturadora, il·lustrat per Vicent Poquet, qui també ha dissenyat la web. Eltakataka ha estat qui ha treballat la programació de la web, el vídeo promocional i en la segona fase realitzarà la versió animada i interactiva del conte per a tablets.
825 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!