La pegolina Sandra Frau Garcia decidida a donar-ho tot amb la selecció valenciana de bàsquet

Esta jove d’11 anys és la primera vegada que ha estat seleccionada i té clar que s’ha de continuar esforçant per poder repetir: «no es poden baixar els braços», assegura. Ahir de vesprada les categories cadet, infantil i aleví van entrenar al pavelló cobert ‘Ausiàs March’ de Pego. A partir de demà comença el Campionat d’Espanya de Minibàsquet a Cadis.
Ahir de vesprada moltes mirades van ser les que van presenciar l’entrenament de la selecció valenciana de bàsquet al pavelló cobert ‘Ausiàs March’ de Pego. No és la primera vegada que la selecció tria Pego per a entrenar, però podem dir que esta vegada era més especial que les anteriors atenent que, entre les jugadores de l’aleví femení es trobava la pegolina Sandra Frau Garcia.
Sandra és una jove d’11 anys enèrgica, alegre. Abans de l’entrenament la vaig entrevistar. En arribar al col·legi Rosalia Bondia ‒on estudia‒ estava jugant amb altres xics i xiques. En veure’m va deixar el joc i vam entrar al rebedor del centre. En un principi es va mostrar tímida, però, ben prompte va deixar anar les paraules, i es que tothom coincidix a apuntar que, Sandra és una jove xerradora. I, com destacava al principi, amb moltíssima energia.

Si en futbol els equips femenins tingueren algun futur, segurament Sandra seria una excel·lent jugadora de futbol. Lamentablement, però, la realitat de l’esport rei és que a les dones les relega a un plànol pràcticament invisible. És per això que a Sandra li van suggerir que provara el bàsquet i, li va encantar només iniciar-se ‒com supose, li deu passar amb qualsevol altre esport. Sandra és una d’eixes xiques que et fa la sensació que duu ben arrelat l’esforç físic, com si en comptes de sang, per les venes li correra esport.


Font:FBCVEsta és la primera vegada que és seleccionada per a formar part de la selecció valenciana de bàsquet. En preguntar-li si creia que arribaria tan lluny, Sandra em va contestar, sense dubtar-ho, que «sí, perquè trobava que m’esforçava als entrenaments i ho feia bé». De fet, creu que, la persona que la va seleccionar, va veure en ella «esforç, portar-me bé amb les companyes, defensar i fer-ho el millor possible». També té clar que, per a tornar a ser convocada haurà de seguir esforçant-se, «no pots baixar els braços, has de seguir lluitant».

Sandra, com la resta de les seues companyes i equips que participen en el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques Minibàsquet i que ja es concentren a San Fernando (Cadis), s’enfronten a un intens cap de setmana on justament, la seua categoria, Aleví, debuten el dissabte. Tant els xics com les xiques competiran en el grup A de la categoria Especial.


Font:FBCV


La selecció femenina s’enfrontarà a Navarra, Catalunya, Aragó i Canàries. A les 11.30h., del matí de dissabte serà el gran debut de les xiques, que jugaran dos partits en la jornada inaugural. El primer serà front a Aragó; i per la vesprada, a les 19.30h., es mesuraran a Canàries.

Sandra m’explicava que en la selecció valenciana de bàsquet jugarà d’escolta, mentre que al Pedreguer C.B. ‒el seu equip de competició‒ juga de base. El canvi de posició, però, no suposa per a ella cap entrebanc. L’objectiu que els han marcat els entrenadors per a este campionat és «defensar; que no ens superen i no facen cistella».

Font:Regidoria d’Esport


Destacar que en una de les notícies que publica la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana al voltant del Campionat de Minibàsquet, esta agraïx «a l’Ajuntament de Pego i al Club de Bàsquet Pego, tota la seua col·laboració i la visita realitzada als jugadors i a les jugadores abans d’iniciar el viatge. Per part de l’Ajuntament, assistiren el regidor d’Esports, Raúl Tamarit; i la coordinadora d’Esports, Rosa Bolta. I per part del C.B. Pego estigueren el vicepresident Pascual Miralles i la directiva Cristina Puchol». Afegim també l’agraïment a totes les persones que van acudir al pavelló ‘Ausiàs March’ a veure l’entrenament.


Font:Regidoria d’Esport
1793 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!