La pandèmia de Covid-19 evoluciona de manera esperançadora a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat en roda de premsa que en les darreres 24 hores s’ha detectat 55 nous casos positius a la Comunitat Valenciana, i ha detallat les xifres totals a dia de hui. 

El nombre de persones que han mort pel coronavirus a la Comunitat és de 1.315, 13 han perdut la vida des d’ahir, set d’elles a la província d’Alacant.

Per contra, el nombre de persones ingressades als centres hospitalaris ha baixat en 14.


Barceló ha destacat hui que les xifres mostren un panorama molt esperançador a la Comunitat Valenciana perquè en les dos últimes setmanes el nombre d’altes ha crescut un 60%, el nombre de persones malaltes de Covid-19 s’ha reduït en un 74% i els casos de brots a les residències ha baixat en un 57%.

DILLUNS EN FASE 1

Així doncs, tot apunta a què dilluns la Marina Alta entrarà en la Fase 1 del desconfinament. La Generalitat Valenciana presentà ahir un informe al Ministeri de Sanitat en què es proposa que tots els departaments de salut entren el dilluns en la Fase 1. De fet, totes les Comunitats Autònomes, excepte Catalunya i Castella i Lleó han demanat que tots els seus territoris entren en aquesta Fase 1 que implica una relaxació en les mesures de confinament.

Tot i que no es pot eixir de la província, ja es podrà fer reunions i trobades de fins a 10 persones mantenint sempre la distància mínima de seguretat. Les terrasses dels bars i restaurants podran obrir amb l’ocupació del 50% de l’espai, els mercats a l’aire lliure hauran de tindre un aforament màxim del 25% i els centres de culte podran celebrar cerimònies religioses amb una ocupació màxima del 30% del seu aforament. També es reduirà al 30% l’ocupació de l’aforament dels comerços de fins a 400 metres, que podran tornar a obrir en aquesta fase.

El Govern valencià, a travès de la consellera de Sanitat ha traslladat l’informe a la vicepresidenta Teresa Ribera. En ell es demana al Govern d’Espanya t que tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana entren en bloque en la Fase 1. També ha sol·licitat tindre més marge de maniobra per a modificar les franges horàries d’eixida al carrer de la ciutadania, de cara a la temporada d’altes temperatures que tenim per davant. Pensant, principalment, en què els xiquets i xiquetes han d’eixir en les hores que més calor fa. A més, a més, el Consell demana poder decidir sobre quan es pot obrir les platges per al bany.

El Govern autonòmic recorda que l’arribada a la Fase 1 està prevista a partir del dilluns dia 11 i que es prolongarà durant 15 dies, però, el pas a la següent fase dependrà en tot cas de les xifres epidemiològiques de cada àrea de salut. Oficialment, les de la Marina Alta es troben en aquestos moments entre les millors de tota la Comunitat Valenciana, només per darrere d’Oriola i Crevillent.
1066 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!