La nova biblioteca municipal rebrà el nom de Carmen Alemany Bay

El ple de la corporació municipal de Pego aprovà ahir el resultat del procés de participació ciutadana realitzat per l’Ajuntament per tal d’elegir el nom de la futura biblioteca. Tal com va informar la regidora de Cultura, Laura Castellà, la proposta més votada en la consulta popular ha estat la de batejar la nova instal·lació amb el nom de Carmen Alemany Bay, doctora en Filologia Hispànica i catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d’Alacant. Recordem, l’altra opció oferida en el procés participatiu era el nom del cronista i periodista Carmel Giner Bolufer.

Tots els partits de la corporació, excepte el PP, que es va abstindre, votaren a favor del punt, de manera que la biblioteca quan siga inaugurada portarà el nom d’una pegolina il·lustre.

Per a l’alcalde, Enrique Moll, la biblioteca portarà el millor nom «per ser dona, per la seua trajectòria i per estar viva», en paraules textuals. La regidora de Cultura també es mostrava satisfeta en allò polític i també personal, perquè considera que no hi ha millor persona que ella per a donar-li nom a la nova instal·lació perquè «ha viscut gran part de la seua vida entre llibres, a la biblioteca». L’escoltem.

En el debat la regidora de Ciutadans de Pego Independents, Alícia Siscar, va manifestar que el resultat del procés participatiu s’havia de respectat tot i que el seu partit advocava perquè s’incloguera en la consulta l’opció de donar-li a la biblioteca el nom de l’antic col·legi Cervantes. El Partit Popular, a través del portaveu, Ferran Gonzàlez, també va expressar la seua discrepància amb les propostes incloses en la votació per no aparèixer el de Cervantes.

Al respecte d’aquesta qüestió, Enrique Moll va recordar al PP i Ciutadans que del que s’estava parlant era del nom que ha de dur una nova instal·lació, que efectivament s’està construint aprofitant la infraestructura de l’antic col·legi Cervantes, però, el centre escolar ha passat ja a la la història.

Des des de Compromís, es va posar l’accent en la baixa participació en el procés.

Han estat 355 els vots en total, d’ells, 296 han estat per al nom de Carmen Alemany Bay i 59 per al nom de Carmel Giner Bolufer.

Carmen Alemany Bay és doctora en Filologia hispànica i  catedràtica de literatura hispanoamericana de la Universitat d’Alacant. Va ser directora del Màster en Estudis Literaris de la mateixa Universitat i durant dotze anys del Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. A més a més, dirigeix la revista América Sin Nombre i de la col·lecció Quadernos de América Sin Nombre.

És autora de diferents llibres en què analitza l’obra de Carmen Martín Gaite, Mario Benedetti i Miguel Hernández, entre d’altres. També ha sigut antòloga i editora d’obres de Miguel Hernández. Editora de l’obra de Jaime Sabines i de la poesia completa de José María Heredia i d’altres moltes obres de la literatura hispanoamericana, actes de congressos, monogràfics de revistes, homenatges literaris…
625 Visites
Hola!!