La musicòloga Dolores A. Medina va tancar ahir en l’SGAE el VI Cicle de conferències de l’Acadèmia de la Música Valenciana

Medina va repassar la vida i obra de diverses compositores alacantines, com Lola Vitòria Tarruella i Dolores Sendra. El cicle de conferències de l’Acadèmia de la Música Valenciana (AMV) va tancar ahir la seua sisena edició amb la sessió impartida per la musicòloga veneçolana relacionada estretament amb el poble de Pego Dolores Amèlia Medina, titulada Música en la sombra.

“Música en la sombra és una conferència que he dividit en dos parts. Per a obrir, he presentat una reflexió sobre la composició i la investigació musicològica realitzada a la Comunitat Valenciana durant els últims 150 anys”, explicava Dolores Amèlia Medina. En la segona part de la sessió, la musicòloga nascuda a Caracas (Veneçuela), encara que fincada en la localitat alacantina de Pego des de l’any 1970, va fer un repàs a la vida i obra d’algunes de les principals compositores alacantines, com Lola Victòria Tarruella (Villena, 1880-1952), Ermerinda Ferrari Gonzálvez (Elx, 1887-Alacant, 1952) i Dolores Sendra Bordes (Pego, 1927), qui va assistir també a la conferència.

A través d’este cicle de conferències, l’Acadèmia de la Música Valenciana pretén “projectar el so de la paraula”, segons el compositor Adam Ferrero. “No n’hi ha prou amb escoltar música, sinó que també cal saber de música. Conèixer, en suma, el que s’escolta. I eixa és la idea que hem volgut transmetre des de l’AMV al llarg de les diverses edicions d’este cicle. Desitgem il•lustrar els aficionats, melòmans o estudiants, i donar-los a conèixer la música dels compositors de la Comunitat Valenciana. Una música, a vegades, poc coneguda, però que mereix ser reivindicada i difosa. Eixa és la nostra tasca”, conclou.

Recordem que la musicòloga Dolores Amèlia Medina va nàixer a Caracas (Veneçuela) en 1961, però resideix a Pego (Alacant) des de 1970. Va estudiar en el Conservatori Superior de Música de València, sota la supervisió de Dolores Sendra, i va obtindre el títol d’Especialista Universitària en Música i el diploma d’Estudis Avançats en el Programa de Doctorat en Música del departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l’Art de la Universitat de València. És professora numerària de Solfeig i Teoria de la Música del Conservatori Superior ‘Joaquín Rodrigo’ de València des de 1981, on imparteix també classes de piano i cor. Entre 1997 i 2001 va formar part de l’equip directiu del Conservatori Professional ‘Josep Climent’ d’Oliva, on imparteix classes de Llenguatge Musical i Creativitat. Des de 2008 és professora associada en el departament de Didàctica de l’Expressió Musical, en l’Escola de Magisteri ‘Ausiàs March’ de València.

Dolores Amèlia Medina va dirigir, també, l’Orfeu de Pego i el Grup Vocal Cantors de la Medina, és confundadora del cor de cambra Neovocalis i va dirigir el I Concurs Nacional ‘Dolores Sendra’ de Jóvens Intèrprets de Pego en 2002. A més, enguany l’Ajuntament de Pego va reconèixer la seua trajectòria professional amb el premi ‘Jo Dona 2009’, va ser el 6 de març en un concert que va dur a terme amb el Quintet de Metalls Al Vent.


638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!