La música torna a convertir-se en un dels elements essencials de les Festes de Pego 2018

Nit de Rock, Concert de música festera de l’Agrupació Musical de Pego, concert en honor a l’Ecce-Homo per part de les bandes de cornetes i tambors i hui el Concert de Festes de La Clandestina junt a Sarabanda, són els exemples més reeixits de la varietat musical de les festes patronals.

La música és un element imprescindible per a qualsevol festa i, Pego no és una excepció. Al llarg de totes les festes, patronals i de Moros i Cristians, se succeïxen els concerts d’estil divers, sempre amb èxit de públic.

Enguany, divendres passat tenia lloc la Nit de Rock, que obria oficialment les Festes de Pego 2018. Entre els grups que van pujar a l’escenari, els pegolins Smoking Souls amb una trajectòria ben consolidada, que expressaven com d’especial és tocar a casa.

Diumenge va ser el torn del Concert de música festera de l’Agrupació Musical de Pego que, com va sent habitual, obria la caixa musical de les festes que en breu s’iniciaran al municipi, de Moros i Cristians, incloent en el seu repertori pasdobles, marxes mores i marxes cristianes.

Compositor de ‘Noble Guerrer’, Joan Salvador Mont Arnal

Durant el concert dos compositors van pujar a dirigir l’Agrupació, deixant descansar el seu director, Jaume Fornet Ausina. Va ser el cas de Joan Salvador Mont Arnal, qui va dirigir la marxa cristiana que ell mateix ha composat, Noble Guerrer, i Francisco Valor Llorens, compositor de Maisabel, també una marxa cristiana.

Banda de cornetes i tambors del Nazareno d’Ondara
Banda de cornetes i tambors del Cristo del amor d’Oliva

També diumenge, la banda de cornetes i tambors del Santíssim Ecce-Homo va celebrar concert per homenatjar el patró de Pego. Ho va fer junt amb les bandes de cornetes i tambors del Nazareno d’Ondara i del Cristo del amor d’Oliva.

La banda de cornetes i tambors del Santíssim Ecce-Homo «es va formar a la dècada dels 80, des d’aleshores fins ara ha patit canvis, períodes de puixança i altres de declivi, però sempre ha estat acompanyant la imatge del Santíssim Ecce-Homo», explicava la presentadora de l’acte.

Actualment, la banda de cornetes i tambors de l’Ecce-Homo compta amb una quarantena de confrares de totes les edats. D’altra banda, també explicava que, «des de la incorporació de Rafa Cardona com a director musical, l’estil de marxes ha canviat, deixant de ser militars per a parèixer-se a les marxes que sonen a Andalusia». A més, també assenyalava que el seu repertori ha augmentat considerablement des d’aleshores, superant les 25 partitures.

Esta vesprada, a les 20:15h., té lloc el Concert de Festes de La Clandestina que enguany compartix cartell amb la colla Sarabanda d’Oliva. Una formació, esta última, que enguany complix 25 anys. El concert, a més d’incloure’s dins les Festes de Pego, forma part de la campanya d’Intercanvis Musicals. Esta vesprada, el repertori de La Clandestina i Sarabanda comptaran amb algunes sorpreses i serà un repertori molt animat i conegut. L’actuació es farà, com és habitual, a la Placeta de l’ermita de Sant Josep.

Musical també és l’aurora en honor al Santíssim Ecce-homo, que s’iniciarà a la mitjanit pels carrers del poble amb eixida des de la Capella.

Una altra música molt distinta és la que, a partir de les 00:30 h. es podrà ballar al Pla de la Font per celebrar la revetlla de festes a càrrec de l’Orquestra La Pato.

1508 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!