La Marjal de Pego estarà present a la British Birdwatching Fair, principal fira internacional dedicada al turisme ornitològic que celebra al Regne Unit

L’Agència Valenciana de Turisme assisteix a la principal fira internacional dedicada al turisme ornitològic que celebra entre el 18 i el 20 d’agost al Regne Unit, la British Birdwatching Fair. El certamen es durà a terme en la Reserva Natural de Rutland, a Egleton, al centre d’Anglaterra. Enguany, per primera vegada la Marjal de Pego-Oliva hi estarà present en esta fira, coincidint amb la nova edició de la guia sobre el parc natural.

fullet marjal 2Entre les fires de turisme ornitològic, la British Birdwatching Fair (BBF), coneguda també com a Birdfair Rutland, és l’esdeveniment mundial de referència en este tipus d’activitat. Allí es donen cita més de 300 expositors i 20.000 visitants. És per tant, un escenari immillorable per a qualsevol iniciativa de turisme ornitològic que pretenga donar-se a conèixer a un públic internacional que demanda aquest tipus d’ofertes. És per això que l‘Agència Valenciana del Turisme ha decidit mostrar, per segona vegada consecutiva, l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana a Rutland dins de l’estand que Turespaña instal·larà en la fira. Enguany, però, amb la novetat per a Pego, que l‘espai expositiu dedicat a la Comunitat Valenciana comptarà, per primera vegada, amb la presència d‘un fullet amb informació relativa al parc natural de la Marjal de Pego, coincidint amb el llançament del nou fullet turístic de l’aiguamoll.

newbanner2La Generalitat participa en esta fira amb l’objectiu de donar a
conèixer l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en turisme ornitològic a més d’establir contactes amb els operadors turístic especialitzats en esta tipologia turística per a poder comercialitzar este producte. Un producte especialitzat practicat per un públic molt exigent amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural que constitueix la base de la seua experiència turística.

fullet marjal 1En el moment actual, en el qual es constata una tendència a l’alça del turisme en espais naturals, el turisme ornitològic pot ser una oportunitat per a la desestacionalització de les destinacions de costa pròxim
es a espais naturals del litoral, com seria la Marjal de Pego i la situació de la localitat, a només 10 minuts de primera línia de costa.

La Comunitat Valenciana alberga una bona representació d’ecosistemes
que barregen la muntanya mediterrània amb pinades, carrascars, rouredes i boscos de ribera, zones humides costaneres, sistemes dunars, i també penya-segats costaners, el que permet que es puguen observar una àmplia diversitat d’aus, algunes de les quals són d’alt interès per a qualsevol aficionat britànic o europeu ja que estan absents o pràcticament absents de la seua avifauna (com puguen ser els exemplars d’àguila cuabarrada, astor perdiguer, rosseta, ànec capblanc, martinet ros, esterrossador negre, abellerol, calandra comuna, sit negre, verderol serrà i d’altres).

A més, la declaració de 40 zones d’especial protecció d’aus,
com és el cas de la Marjal de Pego-Oliva, és una bona mostra de la importància ornitològica del territori de la Comunitat Valenciana, cada vegada més apreciada pels visitants.

El turisme ornitològic, amb un gran potencial de desenvolupament a la Comunitat Valenciana, es caracteritza per ser un producte dinamitzador
d’espais naturals, tant del litoral com de l’interior, per no presentar estacionalitat i per atraure un segment de demanda de capacitat adquisitiva mitjana-alta, el que fa recomanable la seua promoció.

L’Agència Valenciana del Turisme ha creat enguany un Pla d’acció d’impuls al turisme ornitològic del que Pego forma part
i estar present, encara que només siga de manera testimonial, en forma de fullet d’informació turística, a la Birdfair Rutland és un primer pas per promocionar la riquesa de l’avifauna del parc natural.

1596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!