La Marina Alta es concentra ‘pels drets socials i la regeneració democràtica’

Unes 250 persones es van reunir a Ondara per a defensar, entre d’altres, la sanitat, l’educació, la dependència, el transport, les pensions, l’habitatge social i la prestació de l’atur.
El passat dissabte, unes 250 persones de la Marina Alta es concentraven a la Plaça de l’Ajuntament d’Ondara ‘pels drets socials i per la regeneració democràtica’ convocades per Intersindical-Marina Alta i CCOO-Les Marines. Persones que, com va llegir la portaveu sindical, Dora Martí, “no volem que allò que és nostre com a classe treballadora i poble siga minvat, privatitzat o simplement furtat, i de cap manera que desapareguen la democràcia i les xarxes de solidaritat que hem creat com a ciutadanes lliures; sanitat, educació, dependència, transport, pensions, habitatge social, prestació de l’atur i la negociació col·lectiva. Ho vam lluitar fa quaranta anys i ara hem de resistir i tornar a lluitar-ho, que no són tants ni tan poderosos, sols podran fer allò què els deixem”.
La concentració que també es convocava, com es feu diumenge per part de les cimeres socials, ‘per la regeneració democràtica’ no va deixar de portar a primer plànol un dels problemes de la nostra societat, la corrupció. Així es feia patent que “la corrupció brolla, com un riu quan neix, per tota la geografia de la comarca, del país i de l’estat sense parèixer tenir fre, i només sembla que la ciutadania amb la seva dignitat pot parar-la, i la pararà, com sempre ha fet, resistint i lluitant”.
El manifest també va denunciar el bipartidisme que, assegura el text, “ofega qualsevol intent democràtic de la ciutadania de superar i transformar una societat injusta amb els que menys tenen i menys poden”. Així mateix, tampoc creu en el poder de la majoria absoluta i és per això que des d’Intersindical i CCOO s’assegura que s’ha de lluitar “resisitint a partits polítics que pensen que per tindre la majoria absoluta al Congrés poden governar sense tindre en compte el poble, aplicant unes polítiques neolliberals, que duen a la retallada de drets socials i laborals que estem patint”.
La portaveu continua posant veu al manifest que defensa continuar “lluitant contra les lleis que ens perjudiquen com a treballadores i treballadors i com ciutadans i ciutadanes; manifestant-nos al carrer i recolzant totes aquelles entitats i associacions que defensen els nostres drets”.
S’afirma que “una societat que no mira per aquells que tenen més dificultats, i permet que els lladres i corruptes la governen, és una societat malalta. Cal fer tot el que estiga a les nostres mans per aconseguir la regeneració democràtica que totes i tots volem i ens mereixquem”.
Amb este present i mirant el futur, els convocants asseveren que “resistirem i lluitarem, perquè no volem deixar a les nostres filles, fills, nebodes, nebots, netes i nets una societat pitjor que la què els nostres majors ens van deixar”.
Durant la concentració es van poder veure col·lectius en defensa de la sanitat, de l’educació, de la llei de dependència, d’Stop Desnonaments i representants polítics com el secretari comarcal d’ERPV, Saül Ortolà, el diputat a les Corts per EUPV, Lluís Torró o el secretari comarcal del Bloc-Compromís, Enric Vengut.
509 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!