La Junta de Personal denuncia la situació d’abandó per part de Conselleria de Sanitat del Departament de Salut de Dénia

En una nota de premsa exposa el «desgovern i mutisme» de la Conselleria «davant de les reclamacions i reunions sol·licitades i les nul·les respostes». La Junta de Personal denuncia els «greus problemes d’assistència en el Departament», el «risc de salut evident en la nostra comarca per una gestió amb interessos purament econòmics i especulatius», a més de «precarietat i explotació laboral, escassa contractació. Externalització de servicis. Insuficients recursos materials [o], amenaces velades als professional».
Passa el temps i els problemes sanitaris de la Marina Alta continuen sense resoldre’s. De fet, davant la darrera nota de premsa enviada per la Junta de Personal del departament de Salut de Dénia, sembla que eixos problemes sanitaris que s’arrosseguen a la comarca des de fa anys i panys, s’han agreujat o, almenys, estan més que enquistats.

En la nota de premsa remesa als mitjans de comunicació la Junta de Personal del departament de salut de Dénia denuncia la situació d’abandó en que té la Conselleria de Sanitat a la Marina Alta. Ho fa exposant una «alarmant situació de desgovern i mutisme, per part de Conselleria de Sanitat, davant de les reclamacions i reunions sol·licitades i les nul·les respostes per part d’esta institució».

Explica la Junta de Personal que, «el passat novembre, representants de Junta Personal van mantindre una reunió amb la directora general d’assistència sanitària de Conselleria. En esta reunió, se li van traslladar els problemes més greus que afecten, des de fa temps, a la població i als treballadors sanitaris. Esta Directora es va comprometre a realitzar una sèrie de gestions en pro de millorar l’assistència». No obstant això, el canvi de persona al càrrec de la direcció general d’assistència sanitària, ha provocat que s’estiga incomplint este compromís, segons denuncien des de la Junta de personal. Un fet agreujat perquè el successor en el càrrec va ser informat «per la seua antecessora i pel Comissionat d’este departament», assenyalen.

És per això que la Junta de personal comarcal ha sol·licitat concertar nova cita, que hi hauria d’haver-se realitzat a finals de gener de 2015, tal com es va prometre», asseveren.

Com això no s’ha produït, la Junta de personal del departament de Salut de Dénia ha decidit fer públiques les seues denuncies:

1. «Greus problemes d’assistència en el Departament sense resoldre com són:

– Inexistència de la Unitat de Salut Mental Infantil (USMI), promesa des de fa molts anys.

– Deficient implantació dels protocols d’assistència de la Conselleria als pacients amb infart cerebral o cardíac (Codi ictus i SCASEST).

– Ingrés en la mateixa sala de l’hospital de recent nascuts sans i les seues mares, amb malalts adults (“Unitat d’alt rendiment”).

– Escassíssima derivació de pacients des de l’Hospital de Dénia a l’Hospital de crònics i llarga estada “La Pedrera” (només un 7% del total d’ingressos en La Pedrera provenen del H. Dénia)

– Carència de microbiòlegs (queda un per a tota la comarca a pesar de la importància de dit professional en diagnòstics de patologies greus i urgents).

– En la Unitat de Recuperació post-anestèsica (URPA) s’ingressa a malalts post-operats junt amb malalts semi-crítics (que haurien d’estar en UCI per la seua patologia). En 2014 van passar 55 malalts semi-crítics per esta unitat.

2.-Risc de salut evident en la nostra comarca per una gestió amb interessos purament econòmics i especulatius, oblidant per complet l’interès sanitari i social a què es deu. A ressaltar per exemple, el gran nombre d’altes “precipitades” que, conseqüentment comporta a un alt percentatge de reingressos.

3.- Precarietat i explotació laboral, escassa contractació. Externalització de servicis . Insuficients recursos materials. Amenaces velades als professionals, etc.»

Davant esta foto fixa, des de la Junta de Personal tornen a «exigir la solució a estos i molts altres problemes que s’agreujaran amb l’arribada de l’estiu, com tots els anys, per una pèssima gestió».
797 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!