La Junta Central de Moros i Cristians de Pego presenta la filada capitana

Dissabte, 20 de juny, a la mitjanit, al recinte multiactivitats La Trilladora. A més, lliurarà el premi al cartell guanyador del concurs per a publicitar la festa. La JCMiC de Pego s’ha sumat a totes eixes associacions pegolines que ajuden al banc d’aliments i durant la vetllada de presentació hi haurà una parada del banc d’aliments per si algú vol donar productes bàsics. La presentació de la capitania 2015 finalitzarà amb l’actuació de Metal Band.
Este dissabte, 20 de juny, serà presentada a la societat pegolina la capitania mora de 2015. Per conèixer els detalls, Ràdio Pego es posava en contacte amb el nou portaveu de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego (JCMiC), Josep Moll Soro, que també ens recordava que des de fa un parell d’any la Junta està dissolta i funciona més com una assemblea, amb més horitzontalitat.

Com ja passara l’any passat, enguany les Festes de Moros i Cristians de Pego només comptaran amb una capitania, en 2015, mora. Explicava el portaveu de la Junta que este fet es dóna per diverses raons. D’una banda, «perquè necessitàvem una entrada més coherent, més cohesionada en la qual totes les filades pogueren eixir el mateix dia i permetre així que, la gent que només pot veure l’espectacle un dia, no se’l perdera». Reconeixia Josep que també «va ser per una qüestió econòmica […], el pressupost es va retallar i vam haver de reestructurar les eixides al carrer». Explicava que «en un futur està pensat tornar a eixir al carrer dos dies».
I mentre tot això passa, dissabte 20 de juny, al recinte multiactivitats La Trilladora, es reuniran totes les filades de Pego per presentar la filada capitana de 2015 i el seu capità, que avançava Josep Moll, serà Jordi Aparisi, Al-Garrapet. Això serà al voltant de la mitjanit. I cap a la 1 de la matinada començarà l’actuació de Metal Band per acabar de passar una vetllada de festa conjunta i bon ambient.
Prèviament, al voltant de les 21.30h., a diferència dels dies de festa de Moros i Cristians, totes les filades es reunixen en un mateix recinte per sopar en germanor.
La JCMiC se suma a totes les associacions que ja ajuden el banc d’aliments i durant la presentació hi haurà una taula per a ajudar al banc d’aliments on es podran donar productes bàsics, tant d’alimentació com d’higiene. A banda, les filades també col•laboraran amb entrega de menjar, principalment. Però la Junta va més enllà i «farà una aportació econòmica de 500€ al banc d’aliments», informava Josep Moll que també defensava que «fa falta perquè, si no recorrem a la unitat popular i no comencem a pensar en solidaritat i no en l’individualisme propi que porta esta societat […] arribes al punt hi ha gent que necessita ajuda i cadascú està mirant per la seua banda. Aleshores, col•laborar és el mínim que es pot fer».

Convidava el portaveu de la JCMiC a la presentació de la capitania 2015. No obstant, anava més enllà i «convida a entrar dins la festa i conèixer-la des de dins», «volem que la gent entre a les càbiles, que diga el que li agrada de la festa i el que no li agrada, com podria ser una festa més participativa, com podria la JCMiC obrir-se a la gent, per a millorar la festa».

Una nodrida representació de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego i de la capitania mora 2015, Al-Garrapets, estaran dissabte de matí, a partir de les 10.30h., al programa de Ràdio Pego, dirigit i presentant per Xavi Morant, ‘La manta al coll’, us convidem a escoltar-lo i assabentar-se de detalls futurs de les festes de Moros i Cristians de Pego.843 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!