La inscripció a la I cursa de muntanya del Centre Excursionista de Pego desborda les expectatives

280 persones s’han inscrit a la I pujada al refugi de la Figuereta, el colofó a la celebració del 40 aniversari del Centre Excursionista de Pego. El voluntariat que controlarà que tot isca bé també ha sorprès gratament l’organització que comptarà amb un helicòpter del servei de bombers per si cal rescatar algú. 18 quilòmetres, 700 metres de desnivell per uns paratges encisadors.
Fins a les 11.30 del matí de divendres, la I cursa de muntanya organitzada pel Centre Excursionista de Pego registrava 280 inscripcions, una xifra que, confessava Ximo Sala, “ha desbordat totes les expectatives”. A les 14 hores de divendres, finalitza la inscripció. Apuntava Sala que “quan la gent conega l’itinerari i els llocs que recorre, segur que es queda meravellada de la carrera esta”.
Recordava Ximo Sala, que ha estat qui ha dissenyat el circuit, les característiques del mateix: “les vistes, que no toca cap carretera, el 80% va per senda de muntanya”, també és veritat que “és un circuit tècnic, amb pujades i baixades accentuades”. Una altra característica, és que “sempre anem mirant Pego i tota la vall”.

L’eixada està marcada a les 9’30 del matí de diumenge (atenció que hi ha canvi d’hora!!) des del Passeig Cervantes. El primer que faran els participants per a calfar és dur a terme “un xicotet circuit per Pego”. Una vegada calfat el cos, “enfilen el camí vell d’Ebo a buscar el corral de Rata, peguen la volta al Bodoix, busquen la Figuereta i, des d’allí, baixen pel barranc de la Canal per a pujar al Miserà i baixar per la senda de la Coma”, un recorregut que per a Ximo Sala “és fantàstic”. Destacava la tasca feta per la gent del Centre Excursionista de Pego pel que fa a la neteja i conservació de sendes. També es mostra molt content per la resposta de la gent a fer voluntariat el dia de la cursa.

Calcula Ximo Sala que els primers en arribar a la meta poden fer el circuit de 18 quilòmetres i 700 metres de desnivell en unes dos hores. “La resta ja anirà arribant”, concloïa Sala.

També encoratjava la gent que vullga vore bé la carrera que puge fins el Bodoix, la Figuereta o al Miserà perquè des d’allí les vistes són fantàstiques.

Confiava que la gent es queda contenta, que “és el que volem” i es referia el membre del Centre Excursionista de Pego no només als participants, sinó també a la gent de Pego.
615 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!