25 de juny i 26 de desembre de 2014, festes locals de Pego

Continua la tradició pel que respecta a l’elecció de les festes locals del municipi. La primera data, la de la celebració del dia del patró, la segona, el 2n dia de Nadal. Des del Bloc Compromís es llançava la proposta de fer una consulta ciutadana per triar les festes locals de 2015.
En el plenari extraordinari de hui celebrat a l’Ajuntament de Pego també s’aprovaven les festes locals per a 2014, ja que l’últim dia per a comunicar-los a la Generalitat és el 31 d’octubre. El que semblava que anava a ser un punt sense debat, no ha estat del tot així.
La proposta de les dos festes locals de Pego per a 2014 es repetia com els anys anteriors: 25 de juny pel que fa al dia de l’Ecce-Homo i 26 de desembre, 2n dia de Nadal.

Des del Bloc Compromís de Pego, però, Josep Nadal anunciava l’abstenció de la formació. “No perquè ens semblen malament els dos dies proposats i, de fet, ens semblen bé […]”, sinó perquè consideren que, en el moment actual “seria molt fàcil triar estos dies de festa local de manera participativa, bé siga per internet o deixant una bústia baix perquè la gent opinara. Seria una experiència de democràcia participativa prou interessant” i convidava, Josep Nadal, que l’any que ve es faça bé.
Des de Ciutadans de Pego es manifestava el suport a la proposta “perquè entenem que són les festes tradicionals del poble”, en veu de Carmelo Ortolà. Sobre la proposta de Nadal li sembla “correcta la proposta”. Recordava que el 25 de juny té l’acord de l’església.
Els populars també recolzaven la proposta. Maite Ferrándiz comentava que qui ha estat governant durant un temps, “s’arriba a la mateixa conclusió, que eixos dos dies són el que el poble demanda”.
El regidor de Festes defensava la proposta inicial perquè la fa la seua regidoria. Apuntava el socialista Raül Tamarit que, tot i que li sembla bé la proposta del Bloc Compromís, “el problema és que només tenim dos dies”.
Les dos festes locals per a 2014 van ser aprovades per 11 vots a favor (PSPV, CdP i PP) i dos abstencions (Bloc Compromís). D’altra banda, s’acordava començar al 2014 una consulta de cara a les festes locals de 2015.
797 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!