La Guàrdia Civil deté un home pel robatori de 1300 quilos de taronges a Pego


E
l detingut, veí d’Oliva, va falsificar el DATA, document necessari per a la venda de productes agrícoles, intentant donar eixida així, al producte que havia sigut sostret. S’han recuperat 1180 kg dels 1300 denunciats com a furtats.

Imagen1La Guàrdia Civil d’El Verger ha detingut un espanyol de 26 anys per un delicte de robatori de 1300 kg de taronges d’una finca de Pego, a més de per un delicte de falsificació de document privat, ja que va falsificar la seua procedència per a poder vendre la mercaderia furtada posteriorment.

L’Orde 11/2013 de la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua fa obligatori omplir el DATA, Document d’Acompanyament de Traçabilitat Agrària, que té com a finalitat donar una traçabilitat als productes del camp, sent preceptiu per a cada partida de producte que supere els 20 kg de pes, sempre que no siga el propietari mateix qui els porte.

El DATA està conformat per una sèrie de camps a omplir pel propietari del terreny i que inclou identificació d’este, localització del terreny, identificació dels transportistes/recol·lectors, quantitat de producció estimada, destinació de la fruita i firma dels interessats.

Imagen3Precisament, una altra de les funcions dels agents pertanyents a l’Equip ROCA és la comprovació dels DATA aportats pels agricultors, vigilar que l’ús d’estos documents siga eficient i, per mitjà de la identificació de cada partida de fruita, verificar possibles fets il·lícits, així com la prevenció dels mateixos. Així mateix, el DATA també pretén ser un mitjà coercitiu per a la comissió de robatoris de producte.

D’esta manera, agents de l’Equip ROCA de Calp, amb seu a El El verger, han detingut un home de 26 anys, espanyol, resident en Oliva (València), com l’autor d’un delicte de robatori de 1300 kg de taronges de la varietat “Lane Late” i d’un delicte de falsificació de document privat, és a dir, del DATA.

Esta persona hauria falsificat, tant les dades del document com la firma del propietari real de les taronges, a fi de poder justificar la lícita procedència de la fruita a l’hora de realitzar la venda en el magatzem receptor, quan realment eixa taronja havia sigut sostreta d’una finca de Pego. Ja li han sigut tornats al seu legítim propietari 1.180 kg de taronges.

2064 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!