La Guàrdia Civil de Calp imputa a 58 persones per delictes de falsificació de documents agrícoles

La Guàrdia Civil de Calp ha dut a terme una laboriosa investigació, en la qual s’ha analitzat milers de documents agrícoles i que ha conclòs amb la imputació de 58 persones per 45 delictes de falsificació de document privat i 3 delictes de falsificació de document mercantil.

Els agents de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de la Companyia de Calp van iniciar una investigació, al juny del 2018, en el marc del Pla Contra el Robatori en Explotacions Agrícoles i Ramaderes, fent-ho coincidir, a més, amb la campanya de recol·lecció del cítric, tan present en la zona.

Gràcies a aquesta operació, que ha conclòs a l’abril del 2019, s’ha pogut detectar l’existència de centenars de documents DATA (Document d’Acompanyament i Traçabilitat Agrària) falsificats o, com a mínim, amb certes irregularitats.


El DATA és un document que obligatori des del 2013, sent preceptiu per a cada partida de producte que supere els 20 kg de pes, sempre que no siga el propietari del mateix qui el porte.

Després de nombroses inspeccions periòdiques en diferents magatzems de compra de cítrics a la província, i, després de l’anàlisi de milers de documents DATA, s’ha comprovat l’existència de 538 documents irregulars, amb els quals s’han pogut justificar com de lícita procedència i introduir al mercat més de 537 tones de taronja, d’origen desconegut, encara que es pressuposen provinents de possibles robatoris. És per això que els agents van procedir a la presa de desenes de manifestacions, de les persones que suposadament apareixien com a propietaris dels terrenys agrícoles, per a esclarir aquests fets.


El balanç final de les investigacions és la imputació de 58 persones, 51 homes i 7 dones, de nacionalitats espanyola, marroquina, romanesa, armènia, búlgara i equatoriana, i d’edats compreses entre els 19 i els 62 anys. Entre tots ells sumen un total de 45 delictes de falsificació de document privat i 3 delictes de falsificació de document mercantil.

1493 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!