La Gossa Sorda s’acomiada davant unes 7.000 persones a Pego

De vesprada la Casa de Cultura va rebre centenars de persones que no volien quedar-se sense la signatura dels seus ídols musicals. Per la nit, el concert de comiat de La Gossa Sorda va donar la benvinguda a uns joves, també pegolins, que estan a punt de traure disc, Reacció i van estar acompanyats dels també pegolins Smoking Souls, a més de Juantxo Skalari and the rude band. Una nit sense incidències i amb molt bon ambient entre el públic.
La nit de dissabte era una nit més que esperada per molta gent. El seu grup d’adolescència, la seua formació de referència deia adéu i no s’ho podien perdre. Per això es van desplaçar fins a Pego autobusos des de Sitges, Barcelona, Alacant, Castelló o València, entre d’altres indrets. Com ho va fer molta gent de la Marina i la Safor i moltíssims pegolins i pegolines. Este comiat va provocar que entre el públic, majoritàriament jove, trobarem també gent madura, xiquets i xiquetes i persones ja jubilades. Una barreja intergeneracional que permet figurar la importància que ha arribat a tenir La Gossa Sorda a Pego i fora de les seues fronteres.

Durant la prova de so, per les rodalies del concert, ja es podien veure bastant vehicles amb gent que no va dubtar a dur cadires i taula per deixar passar les hores fins el moment indicat, cap a la mitjanit, quan estava previst que actuaren els pegolins. Així mateix, durant la prova de so es van apropar fins a l’esplanada del Passeig Michel un bon nombre de fans amb ganes de no perdre’s absolutament res de La Gossa.Al pati de la Casa de Cultura vam poder veure centenars de persones fent cua per poder tenir en el seu haver un doble CD-DVD signat per tots i cadascun dels components del seu grup preferit. I van signar discos, però també samarretes, carcasses de mòbils, gorres… i ho van fer amb l’acompanyament d’un còmic que caricaturitzava a la perfecció els membres de La Gossa Sorda.


Al Concert de Festes, organitzat per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego, van coincidir tres grups pegolins que representen el futur, el present i, des de dissabte malauradament també, el passat de la creativitat musical pegolina: Reacció, Smoking Souls i La Gossa Sorda. El municipi ha donat més grups com són Lilit i Dionís, Trescant, Raquel Mengual, Entreparèntesi, A Pèl, Trilogy, Michel… però el cartell del concert de Festes de Pego reunia tres grups amb influències i lligams molt marcats.
Així, Reacció, que debutava al seu poble, ho feia al mateix escenari que el seu grup de referència a pocs mesos de commemorar el seu primer aniversari (24 d’agost de 2016), i amb el seu primer disc, ‘Més enllà de la por‘, coent-se al forn ─només falta masteritzar. El mestissatge és el que domina en eixe primer treball que està a punt de veure la llum, tot i que no descarten altres ritmes en futurs treballs. Perquè estos joves de 16 anys tenen clar que volen seguir l’estela de La Gossa Sorda i arribar el més lluny possible amb el grup. De moment, per a ells el concert del passat dissabte va estar «un somni fet realitat». Per a la gent que els va poder escoltar, un so clar i prometedor.
Reacció testimoniava al seu facebook el plaer que va ser per a ells formar part del cartell del Concert de Festes i ho expressaven així: «No tenim paraules per a descriure tot el que vam sentir anit, debutar com a grup en l’Última Volta de La Gossa Sorda, compartir escenari amb els companys de Smoking Souls i també amb Juantxo Skalari, tocar en el concert del nostre poble i sobretot vosaltres, tot eixe públic que es va acostar a veure’ns en el nostre primer concert…Gràcies família sou molt grans…»
Smoking Souls estan en un moment dolç de la seua trajectòria musical. Un grup que fa passes fermes i que recull bones crítiques allà on va. Una formació amb una gran projecció que no deixa indiferent ningú i que barreja la melòdica veu de Carles Caselles i els sons contundents de les guitarres, el baix i la bateria. Un grup amb personalitat pròpia que va fent un camí sòlid en el panorama musical valencià.
Smoking Souls també compartien públicament a facebook la seua gran nit al Concert de Festes: «Ahir vàrem viure una nit que mai oblidarem. No tenim massa paraules per expressar el que sentírem dalt i baix de l’escenari. Va ser l’última volta d’un grup que sempre recordarem. Que potser per ells avui estem ací com a grup. Gràcies a totes i tots a la nit tan màgica. Gràcies a La Gossa Sorda per tots aquests anys. Sempre quedaran les vostres cançons. Visca Pego!»
A mitjanit, amb una lluna ‘guerrillera’ quasi plena, l’actuació més esperada de la nit: el concert de comiat de La Gossa Sorda. Només van aparèixer dalt l’escenari… la bogeria es va deslligar entre el públic expressada en crits de fans i aplaudiments. Amb els primers acords, la veu coral composada per les milers de goles del públic, va començar a cantar ‘Aire’, la primera cançó del repertori que, durant més de dos hores, va tenir La Gossa Sorda a l’escenari fent gaudir unes 7.000 persones ─segons xifres oficials.L’emoció va estar present en totes i cadascuna de les cançons que va cantar La Gossa Sorda, i va corejar i ballar el públic. En cada discurs de Josep Nadal, cantant del grup pegolí, qui va recordar tots els grups de Pego i els que els han acompanyat en distints escenaris, els amics i amigues allí presents que no van voler perdre’s L’Última Volta de La Gossa Sorda i van vindre fins a Pego per a acomiadar els seus amics en una nit tan especial com la dissabte, acompanyant-los a l’escenari i cantant i tocant amb ells.Josep Nadal tampoc no va oblidar un dels impulsors més ferms de La Gossa Sorda, Jordi Oltra, qui estaria més que orgullós de la trajectòria d’este grup que va nàixer de la seua ‘cabuderia’. Un grup que ha deixat petjada en tantes altres formacions i que ha estat referent musical de tants i tantes joves d’arreu del territori de parla catalana. Que ha deixat himnes per a repensar i recantar per sempre. I que ha viatjar lluny, ben lluny portant el nom de Pego ben alt.L’abraçada dels components de La Gossa Sorda en finalitzar el concert sota l’atenta mirada de milers de persones va fer vessar més d’una llàgrima i va provocar que la veu coral tornara a unir-se per corejar «gossa sorda, gossa sorda» ben alt i clar. Un homenatge final que, de segur, ni Josep Nadal, ni Alexandre Seguí, ni Pere Joan Pons, ni Salvador Bolufer, ni Tato James, ni Jordi Martí, ni Edu Torrens, ni Joan Marc Pérez, ni Ricard Ferrer, ni Miquel Angel Peretó oblidaran. Ni ells ni els espectadors i les espectadores que han descrit el concert, entre d’altres, amb les següents paraules: «genial», «espectacular», «increïble», «irrepetible», «xulíssim», «una nit gran, molt emotiva», «inoblidable».Josep Nadal, només acabar el concert certificava per a Ràdio Pego que «realment ha sigut emocionant poder acabar a Pego» i durant el concert «ha sigut un seguit de flashades de quan començàvem». Comentava que estaven «molt contents de retrobar-nos amb molts companys, amb molts amics, amb tot el públic amb qui hem estat convivint estos anys». Nadal reconeixia que «segurament a nivell tècnic no és el millor concert que hem fet perquè estàvem una mica nerviosos, però a nivell de sentiment, segur que és el millor en diferència que hem fet mai». I de fet, això va fer que el cantant de La Gossa Sorda es quedara sense veu, «tenia 40.000 sensacions dins el cap».
El grup, La Gossa Sorda, publicava este matí al seu perfil de facebook que «Haurà de passar encara un temps per a què puguem posar en ordre les sensacions i els sentiments que ens passen pel cap aquestos dies. Ens queda clar, això sí, que hem estat molt afortunats d’haver viscut aquest viatge que han estat aquestos 20 anys.

Molt agraïts a tots aquells que heu fet centenars de km per seguir-nos a cada concert i a tots el que vareu confiar en aquest grup d’amics quan a penes sabíem el que era tindre un grup de música. Nosaltres acabem però ahí teniu les nostres cançons per a sempre.

Perquè la lluita és dura pèrò sura sobre el temps, altres recolliran la flama de la llavor que hem sembrat i sempre podran cridar ben fort i sense por A LA BATALLA!»
1366 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!