La Generalitat publica unes «Cròniques de la Pescadora» sobre la reintroducció de l’àguila pescadora

El servei Vida Silvestre de la Conselleria dAgricultura, Desenvolupament Rural,
Emerg
ència Climàtica i Transició Ecològica, de la Generalitat Valenciana ha difós el primer número d’una fulla informativa per a donar a conéixer l’evolució del projecte de reintroducció de l’àguila pescadora a la Marina Alta i la Safor.

La publicació es titula Cròniques de la Pescadora. En el número u s’explica que l’objectiu principal del projecte de reintroducció és «recuperar la població reproductora de l’espècie al litoral valencià, permetent la connexió amb la població de les illes Balears, augmentant la seua resiliència i garantint la seua viabilitat a llarg termini».


I es reflexa l’evolució de Marina, Luigi, Lulú i Quillo, els quatre pollets que van ser introduïts al mes de juny al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva per tal de posar en marxa la primera fase de la reintroducció.

Es conta que els quatre pollets arribaren a la Marjal el 14 de juny, on van ser criats dins d’un niu artificial que ha simulat les condicions naturals. El 8 de juliol es va obrir la primera de les dues gàbies en que es trobaven les àguiles per tal que Luigi i Marina volaren en llibertat. La segona, en què estaven Lulú i Quillo, va ser oberta el 23 de juliol.


Marina és l’àguila més precoç i activa. Des de la marjal ha anat cap a Onda, en Castelló, i ha estat al Parc Natural de l’Albufera. Luigi se’n va anar des de Pego cap a terres franceses. En 11 dies va recórrer 1.600 quilòmetres al mes d’agost. Després de tornar a la marjal, al mes de setembre va migrar a Àfrica i ara es troba al Senegal.


Pel que fa a Quillo, el 23 de setembre inicià la seua migració cap a Àfrica i se li ha perdut la pista a Àfrica, a les proximitats de la localitat de Taza (Marroc).


I Lulú és de les quatre l’àguila que més problemes ha tingut. Ha hagut de ser rescatada diverses ocasions en accidentar-se al intentar volar. L’última va ser al 12 de setembre, durant el temporal d’aigua i vent. Per ara ha aconseguit només fer vols curts encara que va augmentant la distància dels desplaçaments, dins de la marjal sempre, a poc a poc. vegades.


La fulla informativa «Cròniques de la Pescadora» tindrà més edicions i serà distribuïda a partir d’ara des del Parc Natural de la Marjal.

1469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!