La Fira de Comerç de Pego vol «mantindre viu el poble i el comerç»

És per això que en 2018 torna l’esdeveniment comercial del municipi, organitzat per la regidoria de Creama, Comerç i Promoció Econòmica i la col·laboració de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego, de la mà de la festivitat de Sant Miquel. Durant la jornada de dissabte, 29 de setembre, el barri de Sant Miquel s’omplirà amb les parades d’una vintena de comerços locals i de les activitats preparades pels Amics del Barri de Sant Miquel que, com cada any, celebren la festa del sant que li dóna nom al carrer. A més, des de l’Associació de Comerç s’ha apostat per un concurs de pintura ràpida.

2017 va ser un any de transició, un any de descans i de repensar la Fira de Comerç de Pego. Enguany esta torna amb un format i unes dates un tant diferents. És el que hui han desvelat en roda de premsa l’alcalde de Pego, l’agent de desenvolupament local de Creama i els nous president, secretari i una de les vocals de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego.

La data triada per a celebrar esta nova Fira de Comerç de Pego és el dissabte, 29 de setembre i el lloc, el carrer Sant Miquel. I és que tenint en compte que hi ha comerciants que viuen al carrer Sant Miquel i que la celebració de la festivitat del sant és una de les més arrelades a la població, s’ha volgut interactuar, explicava Alicia Carbonell, l’ADL de CREAMA Pego.

Ressaltava Enrique Moll, l’alcalde de Pego, que «una de les novetats és el canvi d’ubicació perquè estem buscant, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants, revitalitzar el comerç de proximitat» des de la regidoria de Creama, Comerç i Promoció Econòmica i és per això que es busquen noves ubicacions «perquè la gent es menege per dins del poble i conega l’entorn que hi ha». Enguany s’ha triat la festivitat i el carrer de Sant Miquel degut a què «han mantingut la tradició de fer activitats eixe dia».

Explica l’alcalde que des de la regidoria de Promoció Econòmica s’està intentant «que la gent compre en la nostra població, que no se’n vagen fora, perquè comprar a Pego significa que la compra és més propera, més familiar i també és més ecològica i ens beneficia a tots». Afegia que, per a ajudar a impulsar encara més el comerç local la regidoria de Medi Ambient en col·laboració amb l’empresa de residus, SAV, han dissenyat unes borses de tela per a posar un granet d’arena en l’eradicació de les borses de plàstic.

Jesús Pérez, el nou president de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego asseverava que, amb esta Fira de Comerç «el que volem és mantindre viu el poble i el comerç i és per això que hem pensat realitzar diverses activitats junt amb l’associació de Sant Miquel». La Fira i tota la resta d’activitats tenen el tret d’eixada a les 10 del matí.

«La idea de fer la Fira durant el dia de Sant Miquel és per contribuir a què vaja el major nombre de gent possible, tant a la festa de Sant Miquel com a la Fira de Comerç» amb l’objectiu de crear simbiosi per sumar, apuntava el nou secretari de l’Associació de Comerç, Jacob González.

Amb este esperit naix la gran aposta de la Fira de Comerç d’enguany, el concurs de pintura ràpida, «una activitat per a mantenir els carrers vius i amb gent», apuntava González. «Una novetat molt important en el municipi de Pego perquè no s’ha fet mai un concurs de pintura ràpida», apuntava l’ADL de Creama que informava que la idea havia nascut de l’Associació de Comerç i, més concretament de Maite Alborch, vocal de l’associació. Esta explicava que ho havia vist en altres pobles i va pensar que era interessant, que era «una idea molt bona perquè va que vinga gent de fora» i també perquè «Pego és un poble de molts artistes, molta gent que pinta, que canta, que escriu…». A això se li afegix «l’atractiu de veure com es pinta en directe d’una manera ràpida».

Les persones interessades poden inscriure’s fins el 27 de setembre. El concurs, però, es durà a terme el mateix 29 de setembre. Les bases i les inscripcions es poden fer a la pàgina web www.comercpego.com. La temàtica a plasmar en el llenç és o bé l’ermita de Sant Miquel o bé el casc històric perquè «es tracta que pinten el nostre poble». El jurat estarà conformat per Joan Castejón, reconegut artista i jurat del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego, Rafel Ruiz, qui ha estat durant quasi 25 anys director del Museu d’Art Contemporani de Pego, Filiberto Siscar, professor de Belles Arts i Pepe Pastor, professor de pintura de l’FPA Pérez Ramos.

A les 17 hores es donaran els premis que consistixen en un 1r de 600€ a càrrec de Mas y Mas, un 2n premi de 300€ a càrrec de la Cooperativa Agrícola de Pego, un 3r premi que consistix en un txec-regal d’Enquadres amb emmarcació a mida, un 4t premi serà per a l’artista local d’un lot de Belles Arts i també un premi infantil que també serà un lot de Belles Arts. En esta categoria poden participar xiquets i xiquetes de 7 a 17 anys, en el qual els més menuts hauran d’anar acompanyats d’alguna persona adulta.

Les obres que es realitzen durant el concurs de pintura ràpida de la Fira de Comerç de Pego estaran durant tot el mes d’octubre exposades a les botigues que formen part de l’Associació. Si l’autor o l’autora ho considera oportú, la seua obra estarà a la venda durant eixe període.

 

1968 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!