La fibra òptica es cola al plenari ordinari d’abril de l’Ajuntament de Pego

Arrel d’una moció presentada pel PP que instava a l’equip de govern a interessar-se «fermament per la instal·lació de la fibra òptica al municipi perquè Pego deixe de ser un poble a la cua de la comarca en el sector de les telecomunicacions». La regidora d’Urbanisme i portaveu de Ciutadans de Pego Independents informava que el primer pla de desplegament es va passar per Junta de Govern el 8 de març i el projecte estava prèviament revisat per l’enginyer. La regidora de Mitjans de Comunicació informava que «les empreses que despleguen la xarxa de fibra òptica ho faran gratuïtament» al polígon industrial de Pego. Així mateix, avançava que actualment «hi ha dos empreses que ja estan amb el pla de desplegament i ja estan tirant fibra». La moció no era aprovada perquè rebia els vots favorables del PP, els vots en contra de PSPV i Alícia Siscar i les abstencions de Carmelo Ortolà, Compromís per Pego i Volem Pego.

Al plenari ordinari d’abril es va debatre una moció presentada pel PP que instava a la «instal·lació de la xarxa de fibra òptica a Pego». El regidor popular, Simón Ortolá, va ser l’encarregat de defensar-la davant la corporació municipal. Abans de llegir la proposta, Ortolá va explicar que el PP va presentar la moció a principis de març «i ens vam donar compte que una setmana després l’ajuntament convocava una reunió per a informar que una nova empresa anava a instal·lar la fibra òptica» al municipi. Una iniciativa que, reconeix, «ens pareix perfecta», sense deixar d’expressar la seua sorpresa per la coincidència de dates. Simón Ortolá manifestava que després d’esta actualització la moció es quedava en certa manera «en paper mullat», però no deixava de ser «una declaració d’intencions».

Informava Ortolá que abans de presentar la moció havien mantingut converses amb autònoms i famílies que reclamaven un millor servei de telecomunicacions al municipi i, d’ahí la iniciativa. Ana Ortolá, afegia que «estem interessats també en el tema de la possible subvenció que puguen rebre tant els particulars com l’ajuntament tant a nivell europeu com comunitari, com de la Comunitat Valenciana, perquè hi ha diverses ajudes dependent de la transmissió de dades i de la velocitat a la que contractem».

Volem Pego s’interessava pel moment en què es troba el tràmit de desplegament de la fibra òptica.

Alícia Siscar, com a regidora d’Urbanisme i també com a portaveu de Ciutadans de Pego Independents, es dirigia a Simón Ortolá per a recordar-li que «per una moció no es fa un projecte d’esta magnitud», en referència a la seua sorpresa en la coincidència de dates entre la presentació de la moció i la presentació del Pla de desplegament de la fibra òptica al municipi. Informava Siscar que eixe pla es va passar per Junta de Govern el 8 de març i el projecte estava prèviament revisat per l’enginyer municipal. A més, desvelava que l’equip de govern porta més d’un any amb reunions i mirant per on s’ha de fer el desplegament perquè este es faça bé.

Compromís per Pego mostrava sorpresa per la proposta perquè, recordava Àngel Oltra, «en el plenari passat Rebeca [Banyuls] va dir que s’instal·laria prompte i que segurament en abril ja s’estaria instal·lant». És per això que el portaveu del grup valencianista considerava que «la moció tal qual està no té sentit en tant que ja s’està fent».

La regidora de Mitjans de Comunicació, Rebeca Bañuls, no sabia si qualificar la moció de «política» i es debatia entre este qualificatiu o el «d’oportunista» i «demagògica». Recordava que en l’últim plenari «parlàvem de banda ampla» i no sabia si era perquè «va eixir una notícia de la Generalitat Valenciana en què es feia referència a uns punts de la geografia de la Comunitat Valenciana que eren punts cecs, és a dir, que no tenien res i un d’eixos punts era Pego». Una informació que, informava la regidora, tenia la Generalitat perquè «l’Ajuntament de Pego l’havia facilitada». També, recordava, havien eixit certes «subvencions que deien que podíem adherir-nos a certes facilitats perquè els polígons tingueren subvencions per a estar tecnològicament avançats i, una de les subvencions era la que hem aprovat hui de l’IVACE». Tot i que, informava Bañuls, «l’Ajuntament s’ha decantat pel canvi de lluminàries» perquè «les empreses que despleguen la xarxa de fibra òptica ho faran gratuïtament» en este sector.

Avançava la regidora de Mitjans de Comunicació que actualment «hi ha dos empreses que ja estan amb el pla de desplegament i ja estan tirant fibra. Però és que hi ha una altra empresa amb el pla de desplegament sent estudiat per l’enginyer municipal». Assegurava Rebeca Bañuls que actualment «no podem dir-te els preus de la fibra òptica perquè això no ho mesura l’ajuntament, i és que els preus la Llei de Telecomunicació diu que hi ha lliure competència», aclaria la regidora socialista.

La moció no va ser aprovada perquè va rebre el suport del PP, els vots en contra de PSPV i Alícia Siscar (Ciutadans de Pego Independents) i les abstencions de Carmelo Ortolà (Ciutadans de Pego Independents), Compromís per Pego i Volem Pego.
1934 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!