El plenari pegolí ratifica la sol·licitud del projecte per canviar les lluminàries del polígon industrial

Per temps este va ser aprovat per Junta de Govern el passat 22 de març i es va creure convenient una ratificació per part del plenari. L’ajuda que convoca l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial cobriria el 100% dels costos considerats com a subvencionables. La valoració de l’enginyer municipal que costaria canviar totes les lluminàries del polígon industrial és de 150.000€. La ratificació del projecte va comptar amb els vots favorables de quasi tot el ple, PSPV, Compromís per Pego, PP, Ciutadans de Pego Independents, amb l’única abstenció de Volem Pego.

El plenari ordinari d’abril va portar a aprovació la ratificació de l’acord de la Junta de Govern de 22 de març relatiu a la sol·licitud d’ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics per als exercicis 2018-2019. Unes ajudes que convoca l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE). Explicava l’alcalde, Enrique Moll, que es portava a ple la ratificació de l’acord de la Junta de Govern perquè «va eixir la subvenció i no hi havia temps material per a poder portar la seua aprovació a plenari i, com per a poder demanar l’ajuda necessitàvem un acord de junta o un acord de plenari, vam optar per la primera opció i vam decidir després ratificar-ho en el plenari».

Entre les moltes actuacions susceptibles de suport per part de l’IVACE per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons industrials, l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego s’ha decantat per triar la millora en enllumenat públic, mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables. Seguint amb la línia que s’està duent a terme en el casc urbà.

Preguntava la portaveu de Volem Pego, Irene Sendra, la quantia estimada per a realitzar eixe canvi. L’alcalde informava que, segons la valoració de l’enginyer municipal, és de 150.000€ i la subvenció, en este cas, cobriria el 100% dels costos considerats com a subvencionables que, segons especifica l’ajuda de l’IVACE són el «cost d’execució de les obres i/o instal·lacions; el cost dels béns i equips i, finalment, el cost de redacció de projectes d’obra i/o instal·lació, d’estudis de seguretat i salut i d’adreça d’obra, sempre que es contracten externament».

La portaveu popular, Ana Ortolá, lamentava que no s’hagués passat per comissió informativa el projecte i demanava que, en futures ocasions, siga així «per tindre el projecte, les bases i tot l’expedient».

Volia saber el portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra, si el projecte contempla un canvi total o parcial de les lluminàries, al que l’alcalde contestava que s’ha demanat un projecte que inclou la totalitat de fanals a substituir. També preguntava Oltra si, amb el canvi continuarà alternant-se l’encesa de llums o si s’encendran totes de nou. La resposta d’Enrique Moll era que «la idea que tenim des de l’equip de govern és que, si la factura que paguem amb tots els llums encesos, una vegada fet el canvi, és la mateixa que tenim ara amb els llums alterns, encendrem tots els llums».

La ratificació del projecte va comptar amb els vots favorables de quasi tot el ple, PSPV, Compromís per Pego, PP, Ciutadans de Pego Independents, amb l’única abstenció de Volem Pego.

 

1457 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!