La Federació de Partits Independents obri la possibilitat a crear una coalició de partits per a presentar-se a les properes eleccions autonòmiques

Ciutadans de Pego decidirà esta nit si participa en esta hipotètica coalició. El passat 4 d’octubre la FPI reelegia el seu president, Domingo Soler.
Al voltant d’un centenar de municipis tenen, al llarg i ample del territori valencià, algun partit independent que està representant en la Federació de Partits Independents de la Comunitat Valenciana. El passat 4 d’octubre, a Torrevella, esta Federació va celebrar la seua assemblea general per a triar president. Domingo Soler, d’Alternativa Popular de Torrevella, va ser reelegit per estar al capdavant dels Independents. La seua va ser l’única candidatura presentada. Eixa assemblea també va servir per donar compte de la recent constitució de l’agrupació comarcal de la Marina Alta que agrupa distintes formacions polítiques i per a acceptar a nous partits a la si de la Federació.

La Federació de Partits Independents es crear a finals de febrer de 2007. Inicialment formaven part d’ella només 5 partits, tot ells de la Marina Alta (Teulada, Alcanalí, Beniarbeig, Xalò, Sanet i El Verger, Els Poblets, Xàbia, Dénia, La Xara i Jesús Pobre, a més de La Nucia). Poc després, s’incorporava Pego amb la formació Ciutadans de Pego. Actualment és una Federació d’àmbit autonòmic “amb representació a 130 municipis”, assenyalava Carmelo Ortolà, líder de Ciutadans de Pego.

Queda menys d’un any per a eleccions i és l’hora, entre d’altres, de tractar les candidatures, elaborar les llistes i, este cas, decidir “una possible candidatura autonòmica per part de la Federació de Partits Independents”, informava Carmelo Ortolà. El motiu que els duu a plantejar esta opció és la consideració que “la feina dels partits municipalistes és molt important que es trasllade a l’àmbit supramunicipal perquè alguns recursos no es perden”, indicava Ortolà. També assenyalava el líder independent pegolí que consideren “que és el moment de pegar el bot a obtenir possible representació autonòmica i, fins i tot en Diputació”. Expressava Ortolà que “amb la pèrdua de vots dels partits majoritaris, pensem que és un moment important per a donar eixida al vot descontent i també donar eixida al vot de la gent que creu en persones de municipis que poden representar-los en estaments supramunicipals”.

De fet, a principis de novembre la Federació tornarà a reunir-se per a tractar la posició definitiva de la Federació de Partits Independents de cara a les eleccions autonòmiques. Apuntava Carmelo Ortolà que la Federació “dóna llibertat a aquells partits que vullguen participar en els comicis autonòmics […] per tant es proposa prendre una via paral•lela. No serà la Federació la que es presente sinó una coalició de partits independents”.

Justament hui dimecres, l’Executiva de Ciutadans de Pego es reunix per a debatre la possibilitat que la formació concórrega a les eleccions autonòmiques dins eixa futura coalició de partits independents que es consideren situats en el centre de l’espectre polític. Així, esta nit Ciutadans de Pego decidirà si Ortolà pot continuar negociant la seua participació en les eleccions autonòmiques.


750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!