La Falla La Font convoca a Pego el I concurs literari sobre Enric Valor

Fins el 3 de novembre l’estudiantat de 1r i 2n d’ESO i el d’Educació Secundària Obligatòria de tots els centres educatius de Pego tenen de temps per a presentar les seues propostes.
La Falla La Font ha decidit contribuir a l’any Enric Valor, que en 2011 celebrava el centenari del seu naixement i que en aquest 2010 celebra el desè aniversari de la seua mort, i és per això que ha convocat el I Concurs literari sobre Enric Valor.

El concurs té com a tema únic ‘Enric Valor’; així els i les participants poden escriure, en una plana, sobre qualsevol aspecte de la vida o/i obra del fantàstic escriptor de Castalla. Podran participar tots i totes els estudiants de 1r i 2n d’ESO i d’Educació Secundària Obligatòria dels centres educatius pegolins.

Les obres que es presenten opten, en dos categories, al premi a la millor redacció i dos accèssits (aquests últims rebran un lot de llibres cadascun donat per la regidoria d’Educació i Cultura).

Els interessats i les interessades tenen fins el 3 de novembre per a entregar les seues obres i ho poden fer dirigint-se a qualsevol membre de la Falla La Font o acudint al seu local, situat al Pla de la Font.

En breu dir sobre Enric Valor (Castalla, l’Alcoià, 1911 – València, 2000) que va ser un polifacètic de la llengua, gramàtic, lexicòleg, rondallista i novel•lista. Valor va recopilar trenta-sis rondalles de la tradició oral valenciana i les va transformar en literatura escrita en equilibri entre la normativa i la recerca dialectal, fixant expressions. Com a lexicògraf es va guanyar un lloc de privilegi entre els fabristes més respectats i va tenir un paper destacat en la difusió de la gramàtica catalana al País Valencià, amb obres com Millorem el llenguatge (1971), Curs mitjà de gramàtica catalana referida especialment al País Valencià (1973) i La flexió verbal (1983), entre d’altres. De l’obra narrativa cal situar al capdamunt el “Cicle de Cassana”, integrat per la trilogia Sense la terra promesa (1980), Temps de batuda (1983) i Enllà de l’horitzó (1991).

Enric Valor va rebre el Premi de les Lletres Valencianes (1985), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1987) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1993) entre d’altres; i va ser investit Doctor Honoris Causa per les Universitats de València, de les Illes Balears, Politècnica de València, de Castelló i d’Alacant.

Va ser soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

724 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!