La Falla del Col•legi Sant Antoni 2012 amb el projecte Comenius

L’alumnat de 4t d’ESO ha esdevingut artista faller per uns mesos i ha elaborat el monument del col•legi Sant Antoni que ha dedicat a l’aigua, eix principal del programa educatiu europeu Comenius. Els barrufets són els protagonistes. Ells són els que expliquen la importància de l’aigua a les nostres vides. La falla es pot visitar divendres 16 de març des de les 11:30 fins a les 16:30h.
Conscients de la importància de l’aigua en les properes dècades, la Comunitat de Municipis dels Tossals del llac Leman (CCCL), la vila de Pego i els seus socis recíprocs, han elegit l’aigua per diverses raons; per tal de promoure un patrimoni natural comú, l’aigua. A més, perquè les dos regions estan desenvolupant una estructura per a revaloritzar esta riquesa en un època en que la seua deficiència causa problemes greus. En aquest context, sembla just sentar les bases d’una educació per al desenvolupament sostenible, basada en les nostres realitats i oberta al món.

Durant els dos anys de durada del projecte europeu Comenius en el que participen Pego i els municipis dels Tossals de Leman, el programa de treball pegolí es dividirà en diverses àrees. Amb ell es pretén fer un balanç del sistema local en matèria d’educació per al desenvolupament sostenible i l’aigua.

Amb això es volen identificar les possibles llacunes existents en el camp educatiu i desenvolupar i promoure l’intercanvi d’experiències des de distints àmbits com són el científic, l’històric-social o l’artístic i creatiu, com és el cas que ens ocupa.

Estem en època de falles -dissabte tenia lloc a Pego el pregó i la crida- i això significa que la creativitat artística fluix a les aules per a construir el monument faller de cada col•legi. En el cas del Col•legi Sant Antoni, expliquen que enguany és un any especial perquè els seus artistes fallers, els i les alumnes de 4t d’ESO han col•laborat, amb molta il•lusió, en el Projecte Comenius.

Com? Convertint els protagonistes de la seua falla, els Barrufets, en personatges molt conscienciats en la preservació del tresor de l’aigua. L’alumnat de 4t d’ESO del Col•legi Sant Antoni han aconseguit que al pare barrufet, a la barrufeta, al llest, al bebè barrufet, al llaurador, al barrufet enfadat, al romàntic, a la parelleta de barrufets i al barrufet pintor els faça molta il•lusió explicar-nos el significat de la falla d’enguany. Tots ells ens conten que, “com tots sabem, l’aigua és essencial en les nostres vides. Tot existeix gràcies a l’aigua: fonts, rius, oceans, plantes, arbres, flors, fruites, pluja, neu, l’arc de Sant Martí, paisatges bonics, animals i com no, els éssers humans… i tot és possible gràcies a ella: beure, cuinar, dutxar-se… Per tot açò, cal tindre cura d’ella, estimar-la i valorar-la com cal, com un bé de la humanitat, un bé indispensable per a les nostres vides”.

El context i el motiu principal de la falla del Col•legi Sant Antoni fa que els seus protagonistes estiguen contents i feliços de poder estar ben rodejats aquest any i és per això que us conviden a que passeu a visitar la Falla 2012 del Col•legi Sant Antoni, divendres 16 de març, de 11:30h. a 16:30h.
617 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!