La desocupació puja en la Marina Alta al desembre disparant-se en la construcció i els serveis.

La comarca registra 785 parats més al desembre del 2007 respecte al mateix mes de 2006. Pego, junt a Dénia, Xàbia, Calp i Ondara és un dels municipis amb més gent desocupada amb 321 persones. Des de CCOO es demanen “majors polítiques d’ocupació de reactivació de la zona amb la participació dels agents socials implicats.” Encetem l’informatiu d’avui amb una notícia que no pot ser deixada de banda, la desocupació, que ha creiscut a la Marina Alta. La comarca ha registrat el passat mes de desembre un total de 6.642 parats, concentrant-se el 80% en sis municipis: Dénia, Xàbia, Calp, Benissa, Ondara i Pego. A més, més d’un 67% dels desocupats estan relacionats amb els dos principals sectors econòmics de la comarca: la construcció i els serveis. Dels 6.642 parats, quasi 4.500 estan inscrits en el servei de demanda d’ocupació del SERVEF en els sectors de la construcció i de serveis. La resta es divideixen en els sectors de l’agricultura, la indústria i altres àrees d’ocupació.

Les dades de desembre del 2007 revelen un augment de la desocupació respecte al mateix mes de 2006. La diferència interanual és d’un total de 785 parats més al desembre de l’any passat que en el mateix mes de 2006 en el conjunt de la Marina Alta. L’augment supera el 12%, mentres que en la construcció i el sector serveis creix la desocupació en un 16% respecte a desembre de l’any 2006.

En el sector de la construcció s’han registrat 221 parats més en l’últim mes de 2007, localitzant-se a Dénia la major pujada de desocupació. El total són 1.006 persones les desocupats en el sector de la construcció. D’altra banda, en serveis s’han comptabilitzat 3.478 parats, 426 persones més que al desembre del 2006. En este cas, la capital de la comarca, Dénia, destaca amb un augment de 274 parats més en 2007 respecte al 2006.

Respecte a Pego la desocupació en el sector serveis en 2007 s’emporta la palma, ja que la xifra és de 207 persones. En la construcció el nombre baixa bastant, situant-se en les 57 persones aturades. Per ordre descendent, li segueix la indústria amb 24 desocupats, altres àrees d’ocupació, amb 21 i en darrer lloc se situa l’agricultura, amb 12 persones desocupades. D’un total, com hem dit anteriorment, de 321 persones en 2007, en 2006 van ser 274, un diferència, per tant, de 47 persones.

Les recents dades de la desocupació registrada a final d’any en la Marina Alta, oferts pel SERVEF, han sigut valorats des del sindicat CCOO. L’organització sindical recorda que els dos sectors més afectats per l’augment de la desocupació, la construcció i els serveis, tenen “un pes específic en la Marina Alta”. Este fet provoca que des de CCOO es demanen “majors polítiques d’ocupació de reactivació de la zona amb la participació dels agents socials implicats per a actuar en la reactivació econòmica de la comarca, apostant pels pactes locals d’ocupació i creant xarxes de col•laboració entre municipis”, com indicava per a Ràdio Pego Consuelo Navarro, Secretària d’Ocupació.


707 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!