La corporació municipal s’adherix al II acord marc entre la FVMP i els sindicats CCOO, UGT i CSIF per al personal al servei de les administracions locals

Esta adhesió comporta algun canvi en els complements específics del personal funcionari i laboral, un fet que, advertia el regidor d’Hisenda, no està contemplat en este exercici, amb el pressupost ja aprovat. La decisió de modificació pressupostària queda en mans de la futura corporació que isca de les urnes del 24 de maig.
El darrer plenari ordinari de la legislatura va ser molt tranquil, sense tensions, potser a l’espera que començara oficialment la campanya electoral. Esta calma es va reflectir en el resultat de les dos votacions que es van emetre a la sessió. Els dos punts de l’ordre del dia van ser aprovats per unanimitat.

El primer d’ells va comportar l’adhesió al II acord marc entre la Federació Valenciana de municipis i províncies i les organitzacions sindicals CCOO, UGT i CSIF per al personal al servei de les administracions locals de la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament de Pego, des del 26 d’abril de 2007 estava adherit al I acord marc. Amb posterioritat s’han anat mantenint reunions de negociacions del mateix que han culminat en l’aprovació del II acord marc al que s’adheria Pego.

Des de Compromís per Pego Conxa del Ruste manifestava el seu vot favorable, tot i que apuntava els «problemes dels impostos dels complements específics que hi ha una xicoteta variació que s’hauran d’estudiar» i també vaticinava que «el nou equip de govern que es munte després de les eleccions el que haurà de fer és fer una relació de llocs de treball i racionalitzar el sistema retributiu».
El PSPV també recolzava l’adhesió. Andreu Dominguis assenyalava que «és evident perquè es va començar en el 2007, en 2014 es repetix i la seua renovació l’anem a aprovar en este plenari».
Ciutadans de Pego donava suport a l’adhesió. No obstant això, Carmelo Ortolà, com a regidor d’Hisenda advertia que «encara que ens adherim, durant l’exercici 2015, no hi ha contemplada cap partida pressupostària per a poder fer front a la diferència que suposa el complement específic». Ortolà també instava a la «nova corporació que tinga responsabilitats de govern a partir de juny haura de prendre les decisions que crega oportunes». De cara als treballadors els informava que «enguany, a no ser que es facen modificacions d’execució de base i s’injecten diners a la partida, el capítol I està ja quadrada i és difícil fer modificacions».
El PP també votava a favor d’adherir-se a l’acord marc «ja que els que realment han pres i han arribat a la resolució final de l’acord són totes les parts implicades i sinó seria una tonteria votar en contra».655 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!