La corporació municipal de l’Atzúbia-Forna denuncia l’estat de deteriorament de la Casa Abadia

Esta vesprada, a les 6, ha convocat un ple extraordinari a plaça de Forna, davant l’immoble, per a aprovar una moció conjunta d’Iniciativa per l’Atzúbia-Forna i el PP, per a exigir l’inici immediat de les obres a l’antiga Casa Abadia de Forna, edifici municipal destinat a centre social i cultural, que compta amb dos Plans d’Obres de la Diputació d’Alacant que van començar les obres a setembre de 2016 i, un mes després, a octubre de 2016, es van paralitzar.

Esta vesprada, a les 6, hi ha convocat un ple extraordinari a la plaça de Forna. En un lloc ben poc habitual, davant de la Casa Abadia, edifici municipal actualment en runes. El ple extraordinari que convoca l’Ajuntament de l’Atzúbia-Forna, té com a únic punt de l’ordre del dia la lectura i aprovació d’una moció presentada conjuntament per les dos formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament, Iniciativa per l’Atzúbia-Forna i Partit Popular.

En este ple extraordinari, que simbòlicament se celebrarà davant l’edifici en runes, es vol cridar l’atenció de la Diputació d’Alacant perquè es reprenguen les obres que es van iniciar a setembre de 2016 i es van paralitzar a octubre de 2016, un mes després d’iniciar-se. En eixe temps, l’empresa que va aconseguir la licitació va procedir a llevar el sostre de la Casa Abadia, el que preocupa molt al consistori atzubià perquè perilla l’estructura de l’edifici que queda en peu, la seua delicada situació fa témer a la corporació municipal que este s’ensorre. És per això que esta vesprada els dos grups polítics exigiran l’actuació urgent a l’antiga Casa Abadia de Forna, edifici municipal destinat a centre social i cultural.

La rehabilitació de l´edifici compta amb l’aprovació de dos plans d’obres per part de la Diputació Provincial. Un de l’anualitat 2016 i l’altre de l’exercici 2017. Entre els dos plans el pressupost per a rehabilitar la Casa Abadia compta amb al voltant de 280.000€. El primer Pla d’Obres contemplava la rehabilitació de la façana d’este edifici del segle XVIII per tal de conservar els rellotges de sol i les inscripcions que hi contenia. El segon Pla d’Obres de la Diputació estava destinat a rehabilitar l’interior de l’immoble per tal de convertir-lo en un centre social i cultural. Un espai amb el que actualment Forna no compta.

Des què es van paralitzar en octubre de 2016 les obres de la Casa Abadia encara no s’han reprès ni se sap quan tornaran a començar. Tot apunta que l’aturada d’estes va ser provocada per desavinences entre l’empresa licitant i la Diputació d’Alacant. Finalment, però, l’empresa va fer fallida, el que implica que el projecte o els projectes s’han de tornar a licitar.

Amb el ple extraordinari d’esta vesprada, a les 6, que es farà davant de la Casa Abadia, un edifici actualment municipal, però que pertanyia a l’arquebisbat de València i va costar molts esforços i reunions al cap-i-casal per aconseguir la cessió a l’Ajuntament de l’Atzúbia-Forna, té la intenció de denunciar l’estat de deteriorament de l’edifici i sol·licitar l’inici immediat de les obres.

1601 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!