La corporació aprova la incorporació al pressupost d’1.180.000 del romanent per a diversos projectes

Aquest matí s’ha celebrat el ple ordinari del mes d’abril, sessió que ha canviat d’horari per tindre lloc en Dijous Sant i amb la finalitat de no coincidir amb els actes religiosos que se celebra a la vesprada. Entre els assumptes aprovats, una modificació de crèdits per tal d’incorporar el romanent de tresoreria de l’exercici 2022, quasi 1.200.000€, al pressupost d’enguany. La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del Partit Popular. Compromís ha votat en contra. També s’ha aprovat provisionalment una ordenança que regula el trànsit, amb normatives per a vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

La modificació de crèdits traspassa 1.180.340 € del romanent de tresoreria al pressupost municipal de 2023 per tal de fer una sèrie d’inversions, com ha explicat el regidor d’Hisenda, Juan José Arbona. Entre d’altres, projectes per a projectes que venen d’exercicis anteriors que compten amb subvencions i, per a un Pla d’Ocupació que serà posat en marxa al mes de juliol.

Per Compromís, Víctor Climent ha parlat d’una mala gestió per part dels socialistes, de falta de previsió, de malbaratament dels diners i recursos públics i ha dit que l’alcalde no ha complit la seua promesa de destinar el romanent a amortitzar el préstec de quasi 450.000 € demanat al mes de gener. Tot això, ha dit Climent, ho ha pogut fer l’equip de govern gràcies al suport del Partit Popular durant tota la legislatura.

Per part seua, el Partit Popular ha dit que s’abstenia per estar a favor d’algunes de les inversions previstes, tot i que tirava a faltar, ha dit el portaveu Ferran Gonzàlez, la inclusió d’una partida per a fer el Centre de Negocis.

L’alcalde, Enrique Moll, ha contestat l’argumentació de Compromís i ha aclarit que més de la meitat dels diners de la modificació de crèdit aniran a completar les partides de projectes que tenen subvencions concedides.


ORDENANÇA PER ALS PATINETS

D’altra banda, en la sessió també s’ha aprovat una nova ordenança reguladora del trànsit que incorpora normes sobres vehicles de mobilitat personal, com són els patinets elèctrics, a més de regular la circulació de vianants i bicicletes. Una proposta defensada per la regidora de l’àrea de Trànsit, Alícia Siscar.

L’ordenança, ha aclarit Enrique Moll, és un document de SUMA, marc regulador que aplica a tots els municipis on recapta els impostos i que ha estat adaptat a les circumstàncies de Pego per part de la Policia Local. La normativa ha estat aprovada provisionalment, perquè ha de passar encara alguns tràmits per a ser definitiva, ha rebut els vots a favor de l’equip de govern i Compromís. El Partit Popular ha votat abstenció.

Quant a l’ordenança, pel que fa a l’ús dels patinets, patins i altres aparells similars, en l’article 9 s’estableix que hauran de circular únicament per les voreres, zones per a vianants i carrils bici, de manera que no poden envair en cap moment els carrils destinats als vehicles a motor. En tot moment, hauran d’acomodar la seua marxa a la dels vianants, evitant causar-los molèsties. Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, els patinets motoritzats, s’estableix l’edat mínima de 15 anys per a conduir-los i l’ús obligatori del casc en tot cas. Els vehicles de mobilitat personal podran circular per vies urbanes i interurbanes, pel carril bici si existeix, i per la calçada en cas contrari. I en horari nocturn es farà ús també de prendes de vestir reflectors i de l’enllumenat del patinet. La velocitat màxima en vies urbanes serà de 20 km/h en vies de plataforma única de calçada i vorera, 30 km/h les que hi haja un únic carril i 50 km/h per a es que tinguen dos o més carrils per sentit de circulació.

D’altra banda, l’ordenança prohibeix conduir cap vehicle fent ús d’auriculars, cascos o qualsevol altre aparell d’àudio. I estableix diferents sancions. Però, encara ha de ser ratificada i aprovada definitivament per a l’entrada en vigor.

938 Visites
Hola!!