La Conselleria d’Educació encara no ha cedit el complex educatiu de l’antic institut

A una pregunta del regidor del Bloc Compromís Josep Nadal, la regidora d’Educació va desvelar que encara s’està en negociacions amb la Conselleria perquè cedisca, en una primera fase l’edifici primer del complex per a poder escometre la reforma que es va aprovar per plenari en 2014.
En l’apartat de pregs i preguntes del plenari de febrer el regidor del Bloc Compromís, Josep Nadal s’interessava sobre en quin punt es troba la cessió de l’antic institut i si l’equip de govern tenia intenció d’obrir una consulta amb l’oposició per veure a que es destina eixe espai.

El portaveu de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, recordava que hi ha una partida contemplada al pressupost de 2014 per a restaurar el primer edifici. L’informe ja està enviat i ara falta que conselleria done el seu vist-i-plau. Puntualitzava l’alcalde Enrique Moll que ha tardat més del que es estava previst enviar l’informe a Conselleria perquè s’ha redactat un nou document que recull en quina situació de deteriorament es troba actualment el complex educatiu. La regidora d’Educació també incidia en el fet que la reforma s’executaria en tres fases perquè la situació econòmica no permet fer-ho tot alhora.

Una vegada quedava clar que encara s’està en negociacions amb la Conselleria, preguntava Nadal sobre el proper pas, “quina finalitzat volem donar-li a l’institut vell, que és el que es vol fer ahí” i com va “a posar-se en marxa”. Preguntava si s’ho van a parlar entre tots, si van a fer una reunió amb les associació o quina era l’estratègia que pensaven seguir, al que l’alcalde li contestava que l’equip de govern creu que és “una qüestió suficientment important com per a consensuar-la entre tots perquè és un espai on hi ha molt de lloc […] i es pot dedicar a moltes coses […] fins i tot en algun moment s’ha pensat en fer habitatges tutelats, però són somnis”, acabava concloent Enrique Moll.

Alicia Siscar, com a regidora d’Educació explicava que havia pensat era destinar-ho a associacions, ja que hi ha molta demanda. També avançava que “això és una altra despesa per a l’ajuntament”, és per això que obria la porta a una quota mínima per al manteniment de la instal•lació: pagament de llum, aigua o vedell, entre d’altres, tot i que també comentava que cabria la possibilitat que la persona que es quedara la cantina exercís eixa funció de vedell. Possibilitats totes que, manifestava Siscar, encara s’havien de parlar i concretar.
721 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!