La Comunitat de Regants en perill de polititzar-se

En la darrera Junta General Ordinària, un sector de la Comunitat de Regants, va demanar un canvi de direcció tot i reconèixer-se la bona gestió que ha dut l’actual. Bernardino Ortolà, el seu president, pretén que la Comunitat de Regants de Pego tingua un esperit que aglutine tots els agricultors i enriquisca l’agricultura i el poble en general. Diumenge passat la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres de Pego va tenir Junta General Ordinària, on es va donar compte de la gestió realitzada per la direcció, de les actuacions presents i dels projectes en marxa, entre els que destaca el remarcar la importància que té i que ha de tenir la Comunitat de Regants. Segons Bernardino Ortolà, el seu president, la comunitat de regants no pot restringir la seua activitat només a repartir aigua, ha de tenir un esperit que vaja més enllà, que “aglutine a tots els agricultors i que faça més coses fins al punt de crear més riquesa per al poble i per als agricultors”.

“No deuria polititzar-se”, són paraules textuals del president de la Comunitat de Regants, suporta Ortolà la seua afirmació amb el fet que al si de l’organització hi ha persones de totes les ideologies possibles i perquè el treball amb l’ajuntament ha de ser estret, ja que tot i que la Comunitat de Regants és un ens autònom, ha d’estar connectada amb el consistori. “La col•laboració ha de ser bona, estiga l’equip de govern que estiga, perquè el treball es realitze d’una manera adequada, fluida i positiva”, afegeix Ortolà.

La qüestió de la possible polilització de la Comunitat de Regants va ser introduït en la Junta General per un sector de membres que exigeix un canvi de direcció, tot i que es reconeix la bona gestió realitzada per l’actual directiva. Així les coses actualment la futura activitat de la Comunitat de Regants està en l’aire fins que se celebre una propera Junta per decidir el rumb que es pren: continuació o politització.

Es va donar compte, a més d’aquesta qüestió, d’altres, com és la instal•lació d’un transformador elèctric per a poder fer arribar la llum al sector sud de la Marjal. Així mateix es va plantejar la possibilitat d’estudiar la ubicació d’una secadora d’arròs que permetria aconseguir major autonomia als productors arrosser de Pego. La reestructuració de la zona hortícola va ser un altre tema de l’ordre del dia. Es vol parcel•lar-la i tancar-la amb malles especials per a no permetre l’entrada de porcs senglars i alhora unificar-la.

La direcció actual té clar que la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres de Pego hauria d’implicar-se en la gestió de la futura zona de recepció del parc natural de la Marjal en la zona de Pego, ja que són els representants de la propietat. És per això que li ofereixen a l’ajuntament la seua implicació en dur endavant aquesta tasca.
629 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!